Насловна > News > Свет виђен очима “Сове”

Свет виђен очима “Сове”

Нова Варош – Портал “Сова”, последњи на медијском небу Нове Вароши, облежио је четири месеца од покретања. За то време око 3.600 људи читало је неки од његових садржаја, што је сасвим солидна посета, а има и око хиљаду пратилаца на својој Фејсбук страници, пишу Варошке новине.

Портал су покренулли професор српског језика Данка Ивановић, програмер Ђорђе Василић, дипломирани филозоф Среćко Гујаничић и дипломирани инжењер машинства Душко Мандић, с циљем ширења демократије и културе.

О идеји и раду “Сове” на промоцији у Библиотеци недавно су говорили њени аутори.

,,Идеја је била да у мору сајтова који су углавном инфомративног и таблоидног карактера, заблиста нешто ново, другачије и квалитетно. Сматрамо да у нашем граду има места за портал који ће се темама које обрађују бавити на један мало другачији начин”, каже Данка Ивановић.

На страницима портала “Сове” могу се прочитати колумне, ставови репортаже, путописи и интервјуи, који су ауторски текстови његових покретача и сарадника. У “Сови” кажу да се неће бавити дневним догађајима и дневном политиком. У међувремену “Сова” је прерасла у Удружење за културу, медије и издаваштво, а у плану је и издавање публицкације.

,,Изабрали смо сову за свој заштитини знак, јер је она симбол мудрости. И демократије, пошто се група сова не зове “јато” већ “парламент”. И уједно је скраћеница за дужи назив нашег портала, Спонтано Окупљена Варошка Академија”, каже Срећко Гујаничић.

Глас западне Србије