Vi ste ovde
Naslovna > Vesti > Soroš bi da deli čačanske pare sa drugaricama i kumicama

Soroš bi da deli čačanske pare sa drugaricama i kumicama

Čačak – Sorošov fond za nekakvo otvoreno društvo finansira projekat u Čačku kojeg sprovodi zanimljiva družina.

Dakle, Svetlana Kojanović, samoproklamovani medijski ekspert koji je svojevremeno došao glave najvećoj medijskoj kući u gradu na Moravi, „Čačanskom glasu” koji je najpre rasparčan, a zatim prodat. Preživele su samo novine dok su televizija i radio odavno nestali. Na sprovođenju projekta radi njena kuma Marija Nedeljković Pravdić koje se čačanska javnost seća iz škole „Milica Pavlović” koju je napustila nakon afere oko izbora direktora ali je sve propalo jer su učitelji tvrdili da nema radnog iskustva u školi. Ona bi trebalo da odgovori na pitanje da li je to ona Marija koja je navodno radila na TV Čačak više od pola godine a da je niko nikada nije video! I to u vreme kada je Kojanovićka puštala kišu. Kako je na prečac postala medijski ekspert možete zaključiti. Verovatno u Prištinskom fakultetu i sa Euleksom gde je radila kao prevodilac, što postaju samo izabrani i prosvetljeni.

Treća je Katarina Majstorović, bliska Kojanovićkina prijateljica ili bolje rečeno drugarica(za razliku od kumice i drugarice jedina je relevantna sa jasnim statusom i obrazovanjem pa se čovek pita otkuda u ovoj ekipi Soroševih sledbenika)

Dakle DRUŠTVANCE SE SAKUPILO!

A upravo te kumice juče su pokušale da demonstriraju silu, moć i neko znanje koje je medijsku zajednicu u Čačku jednom već debelo koštalo. Kakva je debata bila možete zaključiti kada je prvi govornik koji se nije složio sa Soroševim planom niti izvođačima akcije odmah isprekidan i preporučeno mu da organizuje svoju jer je ovo kako rekoše njihova debata?! Dakle ni debata nije više kao što je bila!

Jasan cilj svega

Projekat koji finansira Soroševa fondacija ima za cilj da ponovo prepolovi medijsku scenu i još jednom istim propalim medijima i njihovim mešetarima omogući da kontrolišu čačansku javnost a uz put se dobro zaradi na tuđoj muci. Naravno, najpre trebalo uvesti POSMATRAČE na raspodeli finansijskih sredstava za medije čime bi direktno bio pogažen zakon koji to ne predviđa .
Zaprepašćujuće je da te kumice uz pomoć nekakvih nevidljivih eksperata čiji identitet, pazite, ne mogu da otkriju, vrše nekakvu kontrolu, ocenjuju i procenjuju medije i projekte a onda naprave listu sjajnih, izuzetnih, i drugih koje verovatno treba ugasiti jer ne igraju po Soroševim ali i njihovim pravilima.

Ko su ti sjajni primeri videli smo juče. Na prvom mestu Ozon kojeg proglasiše za najuticajnijeg, medij čiji vlasnik duguje bogu i narodu, čiji direktor radi kao urednik u Ostojinoj televiziji i kome mediji služe za besomučne kampanje ponižavanja protiv svakoga ko im se zameri ili ne da novac. Bravo stručnjaci i eksperti!
E pa neće moći baš tako. Javnost mora da zna, a i čelnici opština koji raspisuju konkurse, da pojam MEDIJSKI STRUČNJAK ILI EKSPERT definiše država koja je u fazi donošenja novog pravilnika i gde će to biti jasno precizirano, a ne, nikako, kumice koje su ostavile DUBOK TRAG u čačanskom novinarstvu.
A posmatrači? Kad god su se u Srbiji pojavili znali smo da ide nesreća…

GZS

Ostavite odgovor