Ви сте овде
Насловна > Вести > Сорош би да дели чачанске паре са другарицама и кумицама

Сорош би да дели чачанске паре са другарицама и кумицама

Чачак – Сорошов фонд за некакво отворено друштво финансира пројекат у Чачку којег спроводи занимљива дружина.

Дакле, Светлана Којановић, самопрокламовани медијски експерт који је својевремено дошао главе највећој медијској кући у граду на Морави, „Чачанском гласу” који је најпре распарчан, а затим продат. Преживеле су само новине док су телевизија и радио одавно нестали. На спровођењу пројекта ради њена кума Марија Недељковић Правдић које се чачанска јавност сећа из школе „Милица Павловић” коју је напустила након афере око избора директора али је све пропало јер су учитељи тврдили да нема радног искуства у школи. Она би требало да одговори на питање да ли је то она Марија која је наводно радила на ТВ Чачак више од пола године а да је нико никада није видео! И то у време када је Којановићка пуштала кишу. Како је на пречац постала медијски експерт можете закључити. Вероватно у Приштинском факултету и са Еулексом где је радила као преводилац, што постају само изабрани и просветљени.

Трећа је Катарина Мајсторовић, блиска Којановићкина пријатељица или боље речено другарица(за разлику од кумице и другарице једина је релевантна са јасним статусом и образовањем па се човек пита откуда у овој екипи Сорошевих следбеника)

Дакле ДРУШТВАНЦЕ СЕ САКУПИЛО!

А управо те кумице јуче су покушале да демонстрирају силу, моћ и неко знање које је медијску заједницу у Чачку једном већ дебело коштало. Каква је дебата била можете закључити када је први говорник који се није сложио са Сорошевим планом нити извођачима акције одмах испрекидан и препоручено му да организује своју јер је ово како рекоше њихова дебата?! Дакле ни дебата није више као што је била!

Јасан циљ свега

Пројекат који финансира Сорошева фондација има за циљ да поново преполови медијску сцену и још једном истим пропалим медијима и њиховим мешетарима омогући да контролишу чачанску јавност а уз пут се добро заради на туђој муци. Наравно, најпре требало увести ПОСМАТРАЧЕ на расподели финансијских средстава за медије чиме би директно био погажен закон који то не предвиђа .
Запрепашћујуће је да те кумице уз помоћ некаквих невидљивих експерата чији идентитет, пазите, не могу да открију, врше некакву контролу, оцењују и процењују медије и пројекте а онда направе листу сјајних, изузетних, и других које вероватно треба угасити јер не играју по Сорошевим али и њиховим правилима.

Ко су ти сјајни примери видели смо јуче. На првом месту Озон којег прогласише за најутицајнијег, медиј чији власник дугује богу и народу, чији директор ради као уредник у Остојиној телевизији и коме медији служе за бесомучне кампање понижавања против свакога ко им се замери или не да новац. Браво стручњаци и експерти!
Е па неће моћи баш тако. Јавност мора да зна, а и челници општина који расписују конкурсе, да појам МЕДИЈСКИ СТРУЧЊАК ИЛИ ЕКСПЕРТ дефинише држава која је у фази доношења новог правилника и где ће то бити јасно прецизирано, а не, никако, кумице које су оставиле ДУБОК ТРАГ у чачанском новинарству.
А посматрачи? Кад год су се у Србији појавили знали смо да иде несрећа…

ГЗС

Top