Насловна > Вести > УММР:‭ ‬Сулудо је да политика ставља катанце на медије,‭ ‬уређује програме,‭ ‬и шета са моторним тестерама

Чачак‭ ‬-‭ ‬Удружење медија и медијских радника осуђује упад у РТС не спорећи опозицији да своје политичке ставове износи на улици.‭И овог пута на удару су медијски радници и то нипошто није добро јер се политика прелама преко леђа људи који већ три деценије у свим режимима раде најтежи посао.
Стајемо на страну наше тешке професије и јавне речи,‭ ‬не слажемо се са моторним тестерама у редакцијама.‭ ‬Медији су у три режима доживели невиђено посрнуће и линч.‭ ‬Године‭ ‬2008.‭ ‬они који данас траже слободу затворили су на стотине гласила и редакција,‭ ‬ови данас ћуте пред затварањем Танјуга,‭ „‬Политике‭” ‬и‭ „‬Новости‭”‬.‭ ‬Сулудо је да политика ставља катанце на редакције,‭ ‬уређује програме и шета кроз деск са моторком.

Држава би морала да каже не,‭ ‬то неће моћи,‭ ‬а политичари су обавезни да се договоре о минимуму поштовања.‭ ‬Осталима је место у затвору‭ – ‬каже се у саопштењу Удружења медија и медијских радника.

УММР