Ви сте овде
Насловна > News > Брнабић: Конструктиван рад Радне групе и Владе у изради Медијске стратегије

Брнабић: Конструктиван рад Радне групе и Владе у изради Медијске стратегије

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са члановима Радне групе за израду Нацрта медијске стратегије и са представницима медијских и новинарских удружења, саопштила је Влада.
Радна група за израду Стратегије развоја система јавног информисања у Србији, чији је мандат био обновљен у трајању од месец дана, завршила је рад на усаглашавању отворених питања у том документу и предала га Влади Србије 23. октобра, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Како се додаје, чланови Радне групе обавестили су премијерку да су размотрили и препоруке и коментаре на Нацрт стратегије које је израдио експерт Европске комисије из Брисела др Франческо Шакитано.

У складу са договором, нови нацрт стратегије и извештај који се односи на коментаре експерта Шакитана биће достављени на мишљење Европској комисији, а по добијању мишљења очекује се завршетак процедуре за усвајање документа.

Брнабић је захвалила члановима Радне групе на конструктивном раду у протеклих месец дана, како би документ био усаглашен у складу са договором и истакла да је то још једна потврда да је процес усвајања стратегије инклузиван и транспарентан.

Она је, додаје Влада, такође захвалила и представницима међународних организација и партнерима, који су активно подржали цео процес усвајања стратегије.

Састанку су присуствовали амбасадор Краљевине Норвешке Јерн Еуген Јелстад, заменик шефа Мисије ОЕБС у Србији Џозеф Мелот и заменица шефа Делегације ЕУ у Србији Матеја Норчич Штамцар.

УММР/Данас

Оставите одговор

Top