Насловна > News > Доста нам је старе – нове медијске стратегије – „Држи буре воду док мајстори оду”

На врху медијске сцене у Србији васкрсла је, изгледа, екипа старих „стручњака”, разуме се са новом причом и експериментом, и сад је потребно само да сиротиња новинарска раја каже амин, и да трећи пут пређе у голаће. Па ко преживи.
Али, дошао је ред да обавестимо „медијске стручњаке” да се њихова бурлеска не може поновити и трећи пут и да их подсетимо да у претходним репризама пацијенти једва осташе на ногама иако су операције, дабоме, биле успешне. Сад би, још, ваљало да се мало присете старих грехова, јер сами нису имали намеру да их „евалуирају”, ма шта та будаласта реч значила. Дакле…
Знате ли како сте ,,мудро шутали” када је пре петнест година преко ноћи катанац ставило на стотине медија у Србији?
Да ли знате где су колеге које се нису снашле у тој наметнутој суровој реформи и да ли вас гризе савест због ,,громогласне шутње” над судбинама тих људи?
Даље, подсећамо вас јер мислите да су сви заборавили…
Ви сте творци и родитељи те пијавице, аждахе или како је већ данас зовете, која, како тврдите, испумпава новац.
Како вам та творевина, за коју смо одмах рекли да не ваља, није сметала деценију и колико сте ви јахали ту бедевију?
Биће да вам је зобница остала празна, ко ће вам поверовати да сте се толико потресли за државу и сиротињу рају. Да ли стварно мислите да верујемо да коза може да сачува купус?
Исти људи, исти стручњаци, из истих фотеља и исте `ладовине, који три деценије мудрују и праве стратегије, ево сад би коначно да реше проблем!
И да ли стварно мислите да вам више од пола медијске заједнице може поверовати да ћете нас трећи пут усрећити опет спроводећи, како би се на вашем речнику казало, „сциентизам”: „Држи буре воду, док мајстори оду”?! Нека, хвала. Није народ узалуд рекао: ,,Само се будала два пута саплиће о исти камен”.
Да се разумемо:
-не можете нас убедити да ,,машинерија” коју сте склепали добро ради једино када ви са њом управљате!
– не верујемо када кажете да вам неко треба штампати новине а ви само да ,,метате” наслове!
-не може приватан Савет за штампу да буде једино саморегулационо тело јер га не признаје шездесет посто медијске заједнице!
– може, рецимо, да буде и приватна прћија четири „богом дана” удружења као и до сада из којих су у међувремену, шта мислите због чега, многи отишли.
– може о свему да се пита Савет за штампу, али ако у њему седе представници свих медијских удружења!
– немојте се играти, немојте нас малтретирати, немојте експериментисати над живим људима, два пута смо једва претекли!
– немојте, имаћете протест и то испред оне зграде из које сте нас све истерали а утерали банке и бутике!
Са наше стране, имате поруку: спремни смо за разговор, али смо против сваке неправде и кршења закона.

УММР