Насловна > Вести > Бура у Шапцу око Јеремића

Бура у Шапцу око Јеремића

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић (ЗЗС) негирао је у понедељак да се из градске касе финансира председничка кампања Вука Јеремића. Одмах потом огласио се и повереник ГО СНС у Шапцу Александар Пајић, истичући да су ове године средства додељена и београдским медијима који немају никаквог интереса да се баве шабачким проблемима.

– Инвеститори и привредници из целе Србије треба да знају прилике у Шапцу, те су зато средства одобрена и за пројекте републичких медија – каже Зеленовић.

Према његовим речима, жеља шабачког локалног руководства јесте да на најбољи могући начин промовише свој град. А финансирање Јеремићеве или било чије кампање за првог човека Шапца је – „потпуна бесмислица“.

Тако не мисли повереник СНС Пајић, који истиче да је реч о класичној манипулацији и то – средствима грађана:

– Од 40 милиона динара, први пут ове године, 14 милиона ће добити републички медији, који немају седиште у Шапцу, па самим тим ни интереса да се баве проблемима Шапчана.

Он је подсетио и на приватизовану ТВ Шабац која, како је навео, има уговоре са телевизијама које раде на републичком нивоу. На тај начин и овдашња власт има „проходност“ да шире пласира информације из Шапца.

Иначе, управо са шабачке телевизије лидер НС Велимир Илић изнео је низ оптужби на рачун СНС. А само неколико дана раније, скупом у шабачком позоришту, предизборну кампању почео је управо – Јеремић.

Извор: Новости