Ви сте овде
Насловна > Вести > Доколичаре Дневне дозе и таблоида не треба узимати за озбиљно, ево како изгледа расподела средстава медијима

Доколичаре Дневне дозе и таблоида не треба узимати за озбиљно, ево како изгледа расподела средстава медијима

Ових дана којекакви активисти, боље рећи доколичари, пребројавају новац, који је на конкурсу добио Глас западне Србије и остали медији, а онда шире лажи и увреде по друштвеним мрежама.

И није то ништа ново, раде то годинама једни те исти хохштаплери.

Истине и јавности ради, ево неких података, које они наравно скривају, али који су чињенице.

Ради се о апсолутно правно јасној ствари, јер су све медијске куће имале могућност да конкуришу. Град Чачак за медије је одвојио 20 милиона динара из буџета .

Подсетимо, пре двадесетак година медији у Чачку коштали су град око 55 милиона динара (само за Радио Чачак, Тв Чачак и Чачански глас). Те медије власти су 2007. године, преко ноћи, приватизовали. Остали су они који су преживели тај гајтан, а у међувремену су основани неки нови. На жалост, управо они који данас причају о објективном новинарству у Чачку, који себе покушавају да уздигну понижавајући друге, затезали су омчу и држали гајтан. Неко рече да се ради о неком Стојану…

Тако је 2008. основан Глас западне Србије, који је данас једна од највећих медијских кућа у западној Србији и запошљава 12 медијских радника. ГЗС је данас званични дописник шест националних телевизија: Прва српска , Пинк, РТВ, Курир, Танјуг тв и Б92. Оснивач и власник је Гвозден Николић, који је 2018. основао и највећу новинску агенцију у унутрашњости Србије (РИНА). Ова медијска кућа је по броју запослених најбројнија редакција у западној Србији.
Када је расподела средстава у питању највише средстава добила је тв Галаксија 4,200 000 динара (десет запослених).
Телевизија Телемарк је на другом месту, са 3,750 000 динара из буџета (осам запослених).
Телевизија Лав на конкурсу је добила 3,200 000 динара (десет – дванест запослених).

И нема сумње да су средства, бар када су телевизије у питању, недовољна за функционисање, с обзиром на то да је медијско тржиште јако оскудно, а телевизијски трошкови велики.

На четвртом месту је Глас западне Србије коме је на конкурсу додељено 1,500 000 динара (дванест запослених).

Озон прес на конкурсу је остварио 550 000 динара ( 300 000 за новине и 250 000 портал). Власник Стојан Марковић није у радном односу, Небојша Јовановић је директор, вероватно и једини запослени. Истовремено је дописник Нове С и до недавно радник Лав тв. Дакле, јасно је да се оцењују пројекти, али и да се ради о, како народ каже, „ташни и машни”.

Истовремено, ради се о таблоиду који непрестано сеје семе мржње, прозива и етикетира, како људе, тако и медије. И то је вишегодишња пракса, ништа ново.

Морава инфо 650 000 динара; 4Н 350 000; Медија портал 400 000; Рефлектор 350 000; РИНА 750 000…

Комплетну расподелу можете видети у званичном материјалу са Градског већа – ОВДЕ.

О којекаквим доколичарима са фејсбук странице Дневна доза Чачанина, који шире лажи, вређају, прете и имају потпору у том медију, не треба трошити речи нити их узимати за озбиљно, као уосталом и таблоид.

УММР

Top