Ви сте овде
Насловна > Вести > Помоћник министра културе у српској Влади посетио Глас западне Србије

Помоћник министра културе у српској Влади посетио Глас западне Србије

Чачак – Славица Трифуновић помоћник министра у Влади РС задужена за сектор информисања посетила је редакцију

Гласа западне Србије у Чачку и задржала се око 30 минута у разговору са новинарима и сниматељима колектива основаног пре 10 година.

Она је била упозната са начином на који је Глас западне Србије настао, ко је оснивач, са којим капиталом и с каквим амбицијама и наглашено је, пошто потиче из наше професије, да ова редакција свакодневно производи бар 20 медијских садржаја за националне емитере.

,,Обрадована сам овим што сам чула, ваша кућа је пример како треба да се развија новинарство у Србији”, казала је Славица Трифуновић.

Са њом у посети ГЗС-у био је и саветник у Министарству културе др Милан Петковић, који је нагласио да је Глас западне Србије кренувши у посао од почетка без великог капитала и са малим кадром људи постао узданица информисања у овом делу Србије од Љига до Дрине.

,,То је јавни интерес наше заједничке државе”, казао је др Милан Петковић.

Иначе, помоћник министра и саветник боравили су јуче у три велика места овог дела Србије, најпре у Горњем Милановцу, затим у Чачку, па у Ужицу разговарајући са новинарима и њиховим руководиоцима, као и представницима локалних власти о начину којим би требало спроводити пројекте у суфинансирању медија и медијских садржаја.

Ова посета је донела и добре вести медијским посланицима у овом делу Републике. Тако су званичници из Министарства културе упознати да је општина Горњи Милановац увећала средства за медије са 3.5 на чак осам милиона динара у идућој години, да ће Чачак са 12 милиона подићи износ на више од 20 милиона, док ће у Ужицу повећање бити са осам на 15 милиона динара. Све ће то, обавештени су помоћник министра и саветник, ући у нацрте буџета општине Горњи Милановац и градова Чачак и Ужице за 2019. годину.

Представницима Министарства културе уручена књига ,,Поздравите отаџбину”

Гвозден Николић власник Гласа западне Србије уручио је Славици Трифуновић и др Милану Петковићу по примерак књиге ,,Поздравите отаџбину” чије аутор Гвозден Оташевић, уредник наше куће, а посвећена је стогодишњици пробоја Солунског фронта. Издавачи су, иначе, Удружење медија и медијских радника Србије на чијем је челу Николић, Народни музеј Чачка, а предговор је написао чачански градоначелник Милун Тодоровић. Део књиге и фототипско издање о страдању српских војника у Првом светском рату објављено у средишту чачанске цркве 1922. године, а благослов да се оно прештампа у саставу споменице ,,Поздравите отаџбину” дао је данашњи владика жички, Јустин Стефановић.

Глас западне Србије

Top