Ви сте овде
Насловна > Вести > Скрећемо пажњу државним органима на насиље: Ко су организатори фб страница са којих се брутално вређају грађани Чачка, уз позив нa линч

Скрећемо пажњу државним органима на насиље: Ко су организатори фб страница са којих се брутално вређају грађани Чачка, уз позив нa линч

Чачак – Нема сумње да државни органи морају да предузму кораке и заштите грађане Чачка, које већ месецима линчују хорде организоване преко друштвених мрежа а поткочене локалним таблоидима. Због тога што до сада полиција и тужилаштво не предузимају никакве мере четовође су се осилиле и немилосрдно руше све пред собом, постали су преки суд који црта мете на челима грађана, руше породице, насрћу на децу и унучад због чега се многи повлаче, у страху од насилника који не презају ни од чега. Свако може бити мета ако се не повинује закону ових насилника, а најсвежији пример је протекли јуриш на Глас западне Србије и уредника ове куће који је преко ноћи постао убица, лопов, силеџија, сексуални манијак, болесник јер је ова кућа одбила да учествује у харанзи и суди грађанима по њиховим правилима. Одавно је то престало да има везе са политиком јер су организатори обојени свим политичким бојама, а своје циљеве покушавају да остваре на овај начин.

Због тога предочавамо грађанима и државним органима ко су људи који су коловође сајбер насиља које већ сада има озбиљне последице и питање је дана када ће прерасти у физичке сукобе са ко зна каквим исходима.

ФБ страница „Дневна доза Чачана” једна је од егзикутора која је за ћар медијске куће Озон прес имала задатак да збрише Глас западне Србије и уредника Гвоздена Николића јер није прихватио да буде главосеча у њиховој служби, јер је одбио да јуриша на државу која им је за све крива. На жалост, државни органи још прстом нису мрднули да заштите ову медијску кућу од људи који бесомучно кидишу, са нимало безазленим криминалним досијеом, иако итекако знају о коме се ради.

Тако млад, а већ три партије променио

И тек што смо помислили да ће Стојан Марковић (чији портал је осуђиван за медијско понижавање људи и деце) остати рекордер по чланским књижицама, појавио се неко ко би му могао да му одузме славу и прескочи рекорд од чланства у пет партија.

Његовим путем очигледно је кренуо и Павле Јелесијевић, администратор странице „Дневна доза просечног Чачанина” која поред фб странице има и вибер групу уз помоћ које се командује нападом и у којој, на жалост, поред острашћених људи логистику дају и поједини медији и медијски радници блиски Стојану Марковићу и његовом таблоиду. Реч је о Епицентру.

То све не би било толико занимљиво да ,,комадант” Павле (који је из САД где се тренутно налази предводио фронтални напад на ГЗС) није девет година био члан СНС-а, странке из које се ишчланио у априлу ове године, када је информација о његовом чланству постала јавна. Међутим, иако је све време био члан СНС-а, Павле је стигао да буде активан у још две странке. Прво у „Здравој Србији” Милана Стаматовића коју је у Чачку водила Павлова тетка Снежана Азањац. Снежана је чачанској јавности позната као архитектица која је саградила викендицу у заштићеној зони у Овчар Бањи. Да је Павле политички капацитет показује и активизам у трећој странци. Он је, као што можете видети на сликама, учествовао на оснивачкој скупштини Странке слободе и правде у Чачку.

Ако настави овако, овај дрчни момак који вређа и линчује Чачане брзо ће надмашити учитеља Стојана по броју партија. На Стојана је вероватно повукао и када је политичке неистомишљенике називао најпогрднијим именима помињујући им чак мајке и најужу породицу. Само, Павле заборавља да је са тим истим напредњацима девет година био политички саборац и колега. На сличан начин могла би се окарактерисати Ивана Суботић, дојучерашњи презентер, која је две године била портпарол СНС – а у Чачку и још није својој партији вратила приступницу. Али јој то не смета да буде ватрени припадник групе са које сипа увреде. Дакле потврдила се она народна, ако је турчин крвав до лаката потурица мора до рамена!

Потпуну логистику и они који цртају мете и циљеве дају најискуснији прекаљени борци у медијском линчу. То су Жељко Дамјановић (Емен, Холандија) за којим је више пута расписивана потерница и човек који је дојављивао постављене бомбе у средњој Прехрамбеној школи у Чачку. Други је Мирко Поледица, нераздвојни пријатељ бегунца из Холандије.

Све ово огроман је разлог да државни органи спрече овај вид насиља које ће, понављамо, питање је дана, прерасти у нежељене последице.

Уколико до тога дође одговорност ће сносити чачанско Тужилаштво и полиција. То мора да буде задатак и чачанске локалне власти и опозиције. Толерисање оваквог насиља које је прешло све границе никоме од њих добро донети неће!

УММР

Top