Vi ste ovde
Naslovna > Vesti > Mediji: Prodaja Junajtid grupe sledećeg meseca, 3 fonda u trci

Mediji: Prodaja Junajtid grupe sledećeg meseca, 3 fonda u trci

Foto: Logo

Prodaja „Junajtid grupe“, u okviru koje posluje i televizija N1, ulazi u završnu fazu, a američki investicioni fond KKR, čije je zaštitno lice bivši šef CIA Dejvid Petreus, već uveliko sa zainteresovanim kupcima vodi pregovore o prodaji svoje ćerke firme, navodi portal ekapija.kom.

Navodi se da se očekuje da ceo postupak bude završen u septembru, a vodi ga švajcarski „Kredi svis“.

Podseća se da je još početkom avgusta Rojters objavio da su evropski investicioni fondovi „Cinven“ i „BC partners“ zainteresovani za preuzimanje ove kompanije.

Navodi se da za „Cinven“ ovo nije prvi put da pokušava da kupi „Junajtid grupu“, jer je 2013. godine bio jedan od ozbiljnijih konkurenata američkom KKR. Prodavac je tada bio drugi investicioni fond, „Mid Europa partners“, koji je kasnije u Srbiji kupio „Dunav hrana grupu“, a ona je u međuvremenu promenila ime u „Moji brendovi“.

Portal podseća da je BIRN objavio da je jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje „Junajtid grupe“ češka „PPF grupa“ najbogatijeg Čeha Petra Kelnera.

Ova firma nedavno je preuzela „Telenor“ u Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj i Bugarskoj.

Kako saznaje ekapija.com, češki PPF je u Srbiji već promenio lokalni menadžment, pa je za novog direktora početkom avgusta imenovan Saša Filipović, a da je to samo privremeno rešenje, jer se očekuje da do kraja meseca bude postavljen novi menadžment.

Navode se nezvanične informacije da je „PPF grupa“ spremna da za ovu transakciju plati tri milijarde evra, a dugovi „Junajtid grupe“ dostižu čak milijardu evra.

UMMR / Tanjug

Ostavite odgovor

10 − seven =

Top