Насловна > Вести > Медији: Продаја Јунајтид групе следећег месеца, 3 фонда у трци

Медији: Продаја Јунајтид групе следећег месеца, 3 фонда у трци

Фото: Лого

Продаја „Јунајтид групе“, у оквиру које послује и телевизија Н1, улази у завршну фазу, а амерички инвестициони фонд ККР, чије је заштитно лице бивши шеф ЦИА Дејвид Петреус, већ увелико са заинтересованим купцима води преговоре о продаји своје ћерке фирме, наводи портал екапија.ком.

Наводи се да се очекује да цео поступак буде завршен у септембру, а води га швајцарски „Креди свис“.

Подсећа се да је још почетком августа Ројтерс објавио да су европски инвестициони фондови „Цинвен“ и „БЦ партнерс“ заинтересовани за преузимање ове компаније.

Наводи се да за „Цинвен“ ово није први пут да покушава да купи „Јунајтид групу“, јер је 2013. године био један од озбиљнијих конкурената америчком ККР. Продавац је тада био други инвестициони фонд, „Мид Еуропа партнерс“, који је касније у Србији купио „Дунав храна групу“, а она је у међувремену променила име у „Моји брендови“.

Портал подсећа да је БИРН објавио да је један од најозбиљнијих кандидата за преузимање „Јунајтид групе“ чешка „ППФ група“ најбогатијег Чеха Петра Келнера.

Ова фирма недавно је преузела „Теленор“ у Црној Гори, Србији, Мађарској и Бугарској.

Како сазнаје екапија.цом, чешки ППФ је у Србији већ променио локални менаџмент, па је за новог директора почетком августа именован Саша Филиповић, а да је то само привремено решење, јер се очекује да до краја месеца буде постављен нови менаџмент.

Наводе се незваничне информације да је „ППФ група“ спремна да за ову трансакцију плати три милијарде евра, а дугови „Јунајтид групе“ достижу чак милијарду евра.

УММР / Танјуг