Vi ste ovde
Naslovna > Vesti > Pomoćnik ministra kulture u srpskoj Vladi posetio Glas zapadne Srbije

Pomoćnik ministra kulture u srpskoj Vladi posetio Glas zapadne Srbije

Čačak – Slavica Trifunović pomoćnik ministra u Vladi RS zadužena za sektor informisanja posetila je redakciju

Glasa zapadne Srbije u Čačku i zadržala se oko 30 minuta u razgovoru sa novinarima i snimateljima kolektiva osnovanog pre 10 godina.

Ona je bila upoznata sa načinom na koji je Glas zapadne Srbije nastao, ko je osnivač, sa kojim kapitalom i s kakvim ambicijama i naglašeno je, pošto potiče iz naše profesije, da ova redakcija svakodnevno proizvodi bar 20 medijskih sadržaja za nacionalne emitere.

,,Obradovana sam ovim što sam čula, vaša kuća je primer kako treba da se razvija novinarstvo u Srbiji”, kazala je Slavica Trifunović.

Sa njom u poseti GZS-u bio je i savetnik u Ministarstvu kulture dr Milan Petković, koji je naglasio da je Glas zapadne Srbije krenuvši u posao od početka bez velikog kapitala i sa malim kadrom ljudi postao uzdanica informisanja u ovom delu Srbije od Ljiga do Drine.

,,To je javni interes naše zajedničke države”, kazao je dr Milan Petković.

Inače, pomoćnik ministra i savetnik boravili su juče u tri velika mesta ovog dela Srbije, najpre u Gornjem Milanovcu, zatim u Čačku, pa u Užicu razgovarajući sa novinarima i njihovim rukovodiocima, kao i predstavnicima lokalnih vlasti o načinu kojim bi trebalo sprovoditi projekte u sufinansiranju medija i medijskih sadržaja.

Ova poseta je donela i dobre vesti medijskim poslanicima u ovom delu Republike. Tako su zvaničnici iz Ministarstva kulture upoznati da je opština Gornji Milanovac uvećala sredstva za medije sa 3.5 na čak osam miliona dinara u idućoj godini, da će Čačak sa 12 miliona podići iznos na više od 20 miliona, dok će u Užicu povećanje biti sa osam na 15 miliona dinara. Sve će to, obavešteni su pomoćnik ministra i savetnik, ući u nacrte budžeta opštine Gornji Milanovac i gradova Čačak i Užice za 2019. godinu.

Predstavnicima Ministarstva kulture uručena knjiga ,,Pozdravite otadžbinu”

Gvozden Nikolić vlasnik Glasa zapadne Srbije uručio je Slavici Trifunović i dr Milanu Petkoviću po primerak knjige ,,Pozdravite otadžbinu” čije autor Gvozden Otašević, urednik naše kuće, a posvećena je stogodišnjici proboja Solunskog fronta. Izdavači su, inače, Udruženje medija i medijskih radnika Srbije na čijem je čelu Nikolić, Narodni muzej Čačka, a predgovor je napisao čačanski gradonačelnik Milun Todorović. Deo knjige i fototipsko izdanje o stradanju srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu objavljeno u središtu čačanske crkve 1922. godine, a blagoslov da se ono preštampa u sastavu spomenice ,,Pozdravite otadžbinu” dao je današnji vladika žički, Justin Stefanović.

Glas zapadne Srbije

Ostavite odgovor

18 − twelve =

Top