Vi ste ovde
Naslovna > Saopštenja > SINOS i PROUNS: rešenje problema novinara Vasovića da pomogne Vlada

SINOS i PROUNS: rešenje problema novinara Vasovića da pomogne Vlada

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS)pozivaju premijera i članove Vladu Srbije da saslušaju probleme Jovice Vasića, novinara Narodnih novina koji već osmi dan štrajkuje glađu ispred zgrade Uprave policije u Nišu. SINOS i PROUNS zahtevaju od nadležne inspekcijske službe da hitno utvrdi da li su navodi kolege Vasića o nepoštovanju Zakona o radu tačni i da o tome odmah obavesti javnost.

Još jednom apelujemo na Vasića da, u interesu svog zdravlja, prekine štrajk glađu i da se, zajedno sa nama, za svoja i prava zaposlenih u medijima, bori kroz institucije sistema.

SINOS i PROUNS zahtevaju od vlasnika Narodnih novina Vidosava Vitka Radomirovića da  omogući našim predstavnicima hitan satanak sa zaposlenima u ovim novinama. Podsećamo da su gotovo svi zaposleni, pre privatizacije „Narodnih novina“, bili članovi Sindikata novinmara Srbije i da je, pod pretnjom otkaza, od njih zahtevano da se iščlane iz sindikata.

Predsednik naše sindikalne podružnice, ugledni niški novinar i publicista Slobodan Krstić, zbog insistiranja na poštovanju zakona, bio je izložen najstrašnjijem profesionalnom i radnom šikaniranju i svoja prava odbranio je, na sudu.

SINOS i PROUNS apeluju na niške kolege da daju podršku Jovici Vasiću, da se sindikalno organizuju i, kroz kolektivni ugovor, zaštite lično i profesionalno dostajanstvo, kako bi mogli da brane, javni interes.

Predsednica PROUNS Jelena Vučićević
Predsednica SINOS Dragana Čabarkapa

Ostavite odgovor

nineteen − five =

Top