Vi ste ovde
Naslovna > Vesti > UMMR: Najodgovorniji za tabloidizaciju i pokušaj rušenja velikih medija jeste NUNS

UMMR: Najodgovorniji za tabloidizaciju i pokušaj rušenja velikih medija jeste NUNS

Čačak – „Čestitamo novoizabranom predsedniku NUNS – a, Željku Bodrožiću, i očekujemo da umesto borbe sa političarima krene u borbu za očuvanje onoga što je ostalo od medijske scene nakon višedecenijskog pustošenja, da se postara za spas nacionalnih medija kao što su `Politika`, `Večernje novosti` i Tanjug. I da pruži podršku lokalnim medijima, barem onima što su uspeli da prežive apokalipsu koju je, nažalost, podržalo udruženje na čijem ste od čeku od sinoć” – saopštilo je Udruženje medija i medijskih radnika.

,,Bez jasnog zaokreta i stava po tim pitanjima uzalud najavljujete traženje podrške po Srbiji. Tamo ćete naći olupine od nekadašnjih medija, i retke preživele koji vam neće poverovati da ste novi spasitelji. Gospodine Bodrožiću, bez jasnog stava i zaokreta po pitanju preživelih medija i ,`medijskog srca Srbije` i izričite ograde od zla koje je važe udruženje nanelo medijskoj zajednici, nemate šta da tražite na tom mestu.

Podsećamo Vas da su Vaši predhodnici u nacrt nove medijske strategije uspeli da uguraju sumanuta rešenja koja će staviti katanac na srpske medijske brendove (Tanjug, `Politiku` i `Novosti`) i ostaviti ponovo na stotine novinara bez posla. To nikako nije borba za medijske slobode za koje se kaobojagi zaležete. Takvo ponašenje nanelo je nesagledivu štetu i dovelo do tabloidizacije medija na koju toliko kukate. Zbog toga je NUNS, koji sebe smatra reprezentativnim, i spao na svega stotinak članova, i nikako ne može biti reprezentativni. UNS je, naprotiv, predlogom amandmana za spas Tanjuga napravio prvi korak, a to očekujemo i od Vas. Očekujemo i od urednika velikih nacionalnih medija da se oglase, pogotovu onih o čijoj se glavi radi. Ko je tim ljudima vezao ruke i kako to da ih niko nikada nije pozvao bar za mišljenje?” kaže se u saopštenju UMMR.

UMMR

Ostavite odgovor

two × 2 =

Top