Насловна > Вести > Ускоро јавна расправа о Медијској стратегији

Ускоро јавна расправа о Медијској стратегији

Председница Владе Србије Ана Брнабић и чланови Радне групе за израду медијске стратегије договорили су на јучерашњем састанку да у јавној расправи о том документу која ускоро треба да почне, учествују представници свих медијских и новинарских удружења која су учествовала у изради документа.
Како је саопштила Влада Србије, јучерашњем састанку на којем је представљен програм јавне расправе о Нацрту стратегије развоја система јавног информисања у Србији присуствовали су и представници Мисије ОЕБС у Србији и Делегације ЕУ у Србији.

Наводи се да је у разговору са члановима радне групе премијерка подвукла значај транспарентности и инклузивности целокупног процеса израде медијске стратегије, као и важност континуираног дијалога Владе Србије са представницима медијских и новинарских удружења.

Чланови Радне групе за израду медијске стратегије предали су премијерки Ани Брнабић на састанку 27. децембра прошле године нацрт Медијске стратегије, у чијој изради је учествовао и велики број експерата, представника медјународних организација и организација цивилног друштва, медија, медијских јавних сервиса, академске јавности и други.

Бета/УММР