Ви сте овде
Насловна > Вести > Гајовић о Илустрованој Политици: Министарство се не ставља ни на чију страну

Гајовић о Илустрованој Политици: Министарство се не ставља ни на чију страну

Министарство нема обичај, нити је у његовој надлежности, коментарисање било чијег ауторског текста, као ни тог који помињете“, стоји у одговору државног секретара Министарства културе и информисања Владе Србије Александра Гајовића, који је Радију Слободна Европа (РСЕ) упућен у среду поподне путем мејла, а на упит РСЕ поводом насловне стране и текста објављеног у „Илустрованој политици“.

Наиме, овај недељник је објавио насловну страницу са натписом „Пси су пуштени“, који прати фотографија пса искежених зуба, те насловним странама неколико независних српских медија.

У самој новини на шест страна пренет је текст у коме се поједини медији оптужују за непријатељско деловање против Србије и поставља питање зашто на такво деловање, како се наводи, Радио-телевизија Србије (РТС) и лист „Политика“ ћуте.

„Министарство се у таквим случајевима арбитражно не ставља ни на чију страну. Ако би то евентуално и учинило, поготово у критичком тону, онда би се повредио Закон о јавном информисању и медијима и погазила одредба Устава Републике Србије, којом се јемчи слобода мишљења и изражавања, као и слобода да се говором, писањем, сликом или на други начин траже, примају и шире обавештења и идеје. Наравно да онај ко сматра да је било чиме, у било ком новинском тексту, повређено неко његово право има могућност да се обрати суду“, стоји у одговору Гајовића РСЕ.

Ђорђе Мартић у тексту као стране агенте оптужује лист „Данас“, телевизију Н1, недељнике „Време“ и „НИН“, као и ћутање РТС-а и листа „Политика“.

„Српски медији кренули су ‘на нож’ на председника Србије Александра Вучића. Истовремено, сваку изјаву амбасадора (САД) Кајла Ската преносе без речи на истакнутим местима као да ‘му је свако к’о Његошева”, пише Ђорђе Мартић.

УММР/Данас онлајн

Top