Ви сте овде
Насловна > Вести > Интернет парница из Пријепоља: приватни тужилац Тандир ничега се не сећа

Интернет парница из Пријепоља: приватни тужилац Тандир ничега се не сећа

Београд – Виши суд у Београду закључио је главну расправу у парници Пријепољаца, Самира Тандира и Алема Ровчанина,којом први од другог тражи накнаду нематеријалне штете од милион динара на име душевних болова због повреде части и угледа. Тужилац захтева и накнаду од 78.250 динара на име трошкова тужбе и приступа суду, приде по 30.000 динара за километражу за сваки долазак, као и судску таксу по одмерењу суда, али тужени захтева то исто у своју корист, превоз и таксу, с тим што су трошкови његове тужбе и рочишта 124.000 динара.
Судија Милена Васић Пејчић завршила је расправу да се одлука јавно не објављује, већ ће пуномоћницима странака накнадно да буде достављен препис одлуке.
Тандир је, иначе, у тужби навео да је милионски душевни бол претрпео пошто је Ровчанин 16. јануара 2018. године, као главни и одговорни уредник портала „ПП Медиа” у Пријепољу објавио текст под насловом – „Мицановић: Мекић, Тандир и његова тетка ме рекетирали? Тандир: Поднећемо кривичну пријаву против Мицановића”.
У тужби се додаје да је Тандир, по наводу портала ( у тексту преузетом са Гласа западне Србије), фебруара 2017. око 23 сата позвао на састанак извесног Адиса Мицановића који је састанак описао на следећи начин:
„Кренуо је претећим и уцењивачким тоном, прећено ми је да ако не потпишем тај налог за пренос средстава у износу од 250.000 динара на Одбојкашки клуб `Бамби волеј` биће избачен из општинског финансирања и биће угашен и да ће све учинити да мојој деци, која су сјајни студенти на Филолошком и Медицинском факултету, буду уништени пословни животи”.
На расправи тужилац Тандир је изјавио да је у тренутку објављивања спорног текста био одборник у СО Пријепоље и шеф одборничке групе Странке правде и помирења, али се „не сећа да ли је у том тренутку обављао још неку функцију јер се тада мењало име странке.
„Поводом навода Адиса Мицановића да је против мене поднета кривична пријава Основном тужилаштву у Пријепољу наводим да ми она није позната, не могу да се сетим да ли сам поводом наведене пријаве позиван у ПУ Пријепоље, не могу да се сетим да ли сам саслушаван у ПУ Пријепоље, и не знам да ли се тим поводом против мене води кривични поступак. Познато ми је, међутим, да се Мицановић налази у иностранству” – казао је Тандир тада на расправи у Београду.
Он је, такође, додао да се штета мери и тиме што може да буде уништена његова политичка каријера која је на почетку.
У свом исказу пред судом, новинар Алем Ровчанин истакао је да је у целости испоштовао кодекс професије и извршио релевантне провере.
„Знам да је Мицановић након целе ове ситуације штрајковао глађу са одбојкашицама и то испред општине јер им је додељен неки мали износ у односу на раније, а пре тога им је било одобравано и више од милион динара” – нагласио је Ровчанин.

Расправа је обележио и необичан догађај. Наиме, након што је Тандир одговарао на питања судије и свог пуномоћника дата је петоминутна пауза, после које се приватни тужилац Самир Тандир није више појавио у судници, једноставно је отишао.
Иначе, Тандир је бивши имам а данас у политичком и јавном животу Пријепоља седи у локалном парламенту као одборник. Такође, као члан странке Муамера Зукорлића држи место народног посланика у Скупштини Србије, а у странци заузима положај потпредседника.

Одговарајући на питање, због чега је напустио суђење, Самир Тандир казао је да је имао већ унапред и неодложан састанак са министарком екологије Иреном Вујовић и да је због тога морао да напусти суђење.

УММР

Top