Ви сте овде
Насловна > Вести > Две особе пријавиле полицији председника синдиката Мирка Поледицу за узнемиравање, поднете три кривичне пријаве за прогон

Две особе пријавиле полицији председника синдиката Мирка Поледицу за узнемиравање, поднете три кривичне пријаве за прогон

Чачак – Две особе пријавиле су Полицијској управи у Чачку, Мирка Поледицу за узнемиравање путем мобилног телефона слањем порука не примерене садржине, због малтретирања и увреда.
Како стоји у полицијској пријави, Слађама М. добила је од стране Мирка Поледице узнемиравајуће сексистичке поруке због којих је у стању шока.

У изјави коју је дала службеном лицу стоји да јој је Поледица послао поруку у којој је понижена као жена јер није била у стању да се оствари као мајка. „Слађо пошто тарифа“, „Направио бих ти ја али много си ружна“ само су неке од Миркових порука које су јој упућене и које је показала службеним лицима.

ПУ Чачак: случај предат тужиоцу, има елемената кривичног дела

„Обавештавамо Вас да су припадници Полицијске управе Чачак, одмах по пријави четрдесетшестогодишње жене да јој један мушкарац на заједничкој вајбер групи написао увредљиве, понижавајуће и провокативне речи, обавили су разговор са њом.

О свему је обавештено надлежно тужилаштво које се изјаснило да у догађају има елемената кривичног дела увреда које се гони по приватној тужби.

По налогу, тужилаштва, полиција интензивно ради и предузима све мере и радње из своје надлежности.

Такође, Полицијској управи у Чачаку и четрдесетшестогодишњи грађанин Чачка пријавио је истог мушкарца, о чему је такође обавештено надлежно тужилаштво, по чијем налогу полиција интензивно ради“, каже се у саопштењу МУП.

Поледица: нећу да се оглашавам више по овом питању

У конкретном одговору везаном за случај Поледица је навео да се неће више оглашавати негирајући да је слао поруке.
„Наводи да сам госпођици Слађани Мандарић коју иначе и не познајем, слао сексистичке и дискриминаторске поруке су нетачни и свако ко сматра да су му на било који начин угрожена права може се обратити надлежним институцијама. По овом питању се нећу више оглашавати“ навео је Поледица одговарајући на конкретна питања при том износећи оптужбе на рачун медија и појединих личности који нису тема пријаве ни питања.

Против Поледице, Дамљановића и Јелесијевића поднете кривичне пријаве

Иначе против Мирка Поледице председника Синдиката професионалних фудбалера Србије, Жељка Дамљановића држављанина Холандије и администратора фб групе „ДневнадозаЧачана“ Павла Јелесијевића из Чачка, Вишем јавном тужилаштву у Београду поднете су кривичне пријаве.

Правни заступници подносиоца пријаве кажу да је пријава поднета за кривично дело ,,Прогањање“ али да у интересу истраге не могу у овом тренутку да дају више информација.

УММР

Top