Ви сте овде
Насловна > Вести > Медијски притисци или уцене се морају санкционисати, администратори криви за сваку емитовану увреду

Медијски притисци или уцене се морају санкционисати, администратори криви за сваку емитовану увреду

Чачак – Новинарка Вукосава Лазовић на трибини УММР истакла је да није ретка појава злоупотребе медија у приватне или друге сврхе, а како је навела то није нимало наивна ствар.
„Таквих примера је безброј а неке од мојих колега су то осетили и на својој кожи. Због тога је такве појаве апсолутно важно санкционисати на прави начин а да слобода медија не буде угрожена. Посебно важно питање су коментари које администратори емитују испод текстова. То је додатни механизам да се неко сатанизује и све оно што не сме ставити у текст заправо на мала врата саопшти у такозваним „анонимним коментарима”.

То је кључна ствар у целој причи око говора мржње. Сатанизација људи кроз некакве коментаре мора бити заустављена и наравно да је могуће изнаћи решење за то. Ако имамо ситуацију да се ниједан коментар не може емитовати без одобрења администратора јасно је да је он кривац за сваку објављену увредљиву реч у коментарима без обзира што их он није писао. Био је дужан да заустави неосноване и неаргументоване увреде чак и критике које неко анониман без јасних доказа јавно саопштава. Мислим да судска пракса то може решити и то не треба подводити под слободу медија, казала је Лазовић .

УММР

Top