Ви сте овде
Насловна > Вести > Гојковић одржала састанак са представницима новинских удружења

Гојковић одржала састанак са представницима новинских удружења

Потпредседница Владе Републике Србије и министар културе и информисања Маја Гојковић одржала је састанак са представницима новинских удружења Проунс, Комнет, Друштво новинара Србије, Асоцијација радио телевизија Србије, Друштва новинара Војводине и Удружења медија и медијских радника.

Представници медијских удружења истакли су да на основу бројности чланства, представљају значајну медијску снагу, али да и поред тога нису довољно заступљени у изради медијских докумената који регулишу медијску сцену и од којих зависи судбина свих новинара и медијских радника.

Они су указали министарки културе и информисања да нису заступљени у Радној групи за безбедност и заштиту новинара, као ни у Радној групи за примену Акционог плана за спровођење Медијске стратегије 2020-2025. године и да би њихово учешће у раду, захваљујући њиховом искуству и кредибилитету, значајно допринело побољшању услова на медијском тржишту.

Министарка Гојковић је рекла да ће размотрити начин да и ова удружења, која чине новинари и медијски радници из различитих делова Србије, у наредном периоду буду заступљена на адекватан начин.

УММР

Top