Ви сте овде
Насловна > News > Брука медијских удружења; НУНС и НДНВ за гашење а Влада за опстанак медија?!

Брука медијских удружења; НУНС и НДНВ за гашење а Влада за опстанак медија?!

Министарство културе и информисања непријатно је изненађено залагањем НУНС-а и НДНВ-а за гашење медија у којима је раскинута приватизација, а истовремено их уверава да није одустало од медијских реформи.

У саопштењу Министарства наводи се да би до гашења медија, у којима је раскинута приватизација, свакако дошло или стечајем или ликвидацијом да у међувремену није измењена Уредба о преносу капитала без накнаде, а коју је, на предлог Министарства културе и информисања, усвојила Влада Србије.

Уредбе предвиђао је стечај или ликвидацију медија након раскида приватизације , међутим изменама је локалним медијима дата шанса да буду информисани о догађају који су за нјих важни , а без чега су у међувремену остали.

Министарство истовремено уверава НУНС и НДНВ да није одустало од медијских реформи , напротив, како се наводи у саопштењу , на овај начин једино жели да заштити право грађана да буду информисани , али и да пружи могућност новинарима и медијским радницима да наставе да раде у интересу јавности.

НУНС и НДНВ, као и још нека медијска удружења ,притиве се поновном ,макар привременом ,уласку државе у медије и у јучерашњем су се саопштењу изјаснили за гашењем локалних медија у којима је приватизација раскинута

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Top