Ви сте овде
Насловна > News > Медијски савез Србије: Сачувати и заштити Танјуг

Медијски савез Србије: Сачувати и заштити Танјуг

Медијски савез Србије тражи од председника и Владе Србије да заштити новинску агенцију Танјуг. Танјуг је потребан држави Србији, потребан је грађанима Србије не само зато што му се верује него зато што је то национална робна марка и једна од најбољих новинских агенција у свету. Своју тежину и снагу показао је и у недавном добу, кад је остао на тржишту да се бори, и успева да преживи везаних руку. И, што је најважније, и даље му се итекако верује. Просто је невероватно колико је напада на једну такву агенцију чији квалитет рада и име још дуго нико неће прескочити.

Не може се на такав начин, нападима из умишљене бусије, уклонити конкуренција. Чак ни погрешним медијским законима, које су имали само један циљ: уништити конкуренцију и домоћи се државног новца.

Медијски савез Србије има свог представника у радном телу за доношење нове медијске стратегије и заступаће, као једну од првих ставки, захтев за опстанак ове новинске агенције.

Претходним реформаторима који су свој успех засновали на туђој пропасти поручујемо да ћемо им се јасно супротставити свом снагом. Тобожњим ловцима на цензуру у Србији препоручујемо, уместо атака на најбољу агенцију у држави, да обрате пажњу на оне који су медијским стратегијама, кумовским везама, неисправним пројектима и намештањима комисија оставили без куће и коре хлеба на хиљаде новинара и медијских радника.

Одласком Танјуга, само би појединци били срећни, а медијска сцена полупуста.

-Проунс

-Друштво новинара Војводине

-Удружење медија и медијских радника

-Синдикат новинара Србије

Оставите одговор

Top