Ви сте овде
Насловна > News > О2, Хепи, Пинк и Прва обавезне на „каблу“

О2, Хепи, Пинк и Прва обавезне на „каблу“

Фото: Новости

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) утврдила је листу телевизијских програма за које је предвиђен обавезан пренос као мера заштите медијског плурализма.

РЕМ је на јучерашњој седници утврдио листу телевизијских програма са покривањем на територији целе Србије за које постоји обавеза преноса од стране оператора електронских комуникационих мрежа, на правичан, транспарентан и недискриминаторски начин у циљу остваривања јавног интереса и заштите медијског плурализма:

– Радио дифузно предузеће Б92 ад, Београд (Земун), ул. Аутопут за Загреб 22, Београд-Земун – О2.ТВ

– Предузеће за маркетинг, издавачку делатност, радио и телевизију Хаппy ТВ доо, Београд, ул. Александра Дубчека 14, Београд – Национална Хаппy ТВ

– Предузеће за информисање и маркетинг Пинк Интернатионал Цомпанy друштво са ограниченом одговорношћу, Београд, ул. Незнаног јунака 1, Београд – ТВ ПИНК

– Прва телевизија доо, Београд, ул. Аутопут 22, Београд – ПРВА

„Ради утврђивања обавезног преноса од стране оператора, листу телевизијских програма са покривањем на територији целе Србије доставити регулаторном телу надлежном за електронске комуникације. На основу одредбе члана 100. став 10. Закона о електронским медијима, оператор, осим оператора мреже за терестричко емитовање, дужан је да, без накнаде, дистрибуира и емитује основне програме јавног медијског сервиса у зони њиховог покривања, као и програме четири пружаоца медијских услуга, наведених у листи која следи после става један овог прописа“, наводи се у одлуци РЕМ-а.

Око 75 одсто домаћинстава ТВ гледа путем „кабла“, а услугу им пружа и наплаћује неки од 80 кабловских оператора.

Са сваком домаћом и страном комерцијалном телевизијом, или са њиховим заступницима, потписују уговор којим се одређује ко коме плаћа емитовање и у ком износу. Неке телевизије плаћају да би биле емитоване, а друге наплаћују емитовање свог садржаја.

Глас западне Србије

Оставите одговор

Top