Ви сте овде
Насловна > News > СИНОС: Влада да објави медијску стратегију

СИНОС: Влада да објави медијску стратегију

Синдикат новинара Србије (СИНОС) позива Владу Србије да објави текст Медијске стратегије како би јавност била обавештена о документу који је требало да одреди смернице за измену сета медијских закона из 2014. године , који су потпуно урушили новинарство у Србији.

СИНОС има свог представника у Радној групи Министарства културе и информисања који је инсистирао на примени европских стандарда: успостављању социјалног дијалога, плурализму власништва – оснивању регионалних и локалних јавних сервиса, и забрани власништва компанијама из оф шор-зоне – раду националне новинске агенције, реорганизацији регулаторних тела, увођењу регистра страних донатора, једнак третман новинарских удружења и организација.

СИНОС је веома разочаран одлуком државе да заустави Медијску стратегију и учини уступак онима који су од самог почетка опструисали израду овог изузетно значајног документа. Повлачећи своје представнике из Радне групе, уз бесмислена образложења, функционери удружења која једино себе сматрају релевантним, потврдили су да не желе промене и да им ова хаотична ситуација одговора. Посебно забрињава чињеница да су они, који се декларативно боре за транспарентност и „јасну методологију“, сами, у тајности, написали паралелну медијску стратегију, по мери сопствених интереса, коју сада треба наметнути као идеално решење за целу медијску заједницу.

За Извршни одбор СИНОС, председница Драгана Чабаркапа

Оставите одговор

Top