Ви сте овде
Насловна > News > Спашен важан медиј: Нови живот Телевизије Лав

Спашен важан медиј: Нови живот Телевизије Лав

Ужице – Телевизију Лав плус из Ужица купило је америчко предузеће „Глобал медија“ . Овај медиј налазио се пред гашењем због нагомиланих дугова, а његов рачун био је у блокади четири и по године за износ од 9,2 милиона динара.

„Тачно је да смо били у великим финансијским проблемима већ неколико година, али када су медији у питању то није ништа ново. Била су активирана и судска извршења, тако да се није појавио озбиљан купац вероватно бисмо до сада ставили катанац. Телевизија има огроман потенцијал. Седиште остаје у Ужицу. Поред тог студија, ускоро ће бити готова још два у Чачку, а свим запосленима предложен је нов Уговор о раду“, казао је генерални директор Лав плус телевизије Ранко Станковић.

Станковића је нови менаџмент поново именовао на ту функцију.

Да ли остаје Дневник западне Србије ?

Станковић каже да су у току разговори са продукцијом Глас западне Србије чији је дневник ауторска емисија.

„Дневник западне Србије из пепела је вратио наш медиј и за само три месеца постали смо телевизија са најгледанијим информативним програмом. Мислим да смо на прагу договора да са Гласом западне Србије потпишемо нови уговор о наставку сарадње и то ће већ бити познато до краја ове недеље“, каже Станковић.

Он додаје да је нови менаџмент за само две недеље извукао телевизију из блокаде и платио све заостале дугове од 11,4 милиона динара.

Власник ГЗС Гвозден Николић каже да је веома извесно да ће постићи договор са менаџментом телевизије Лав о наставку сарадње.

„Већ смо разговарали на ту тему. Наш једини услов је да наш дневник буде отворен за све, да се бавимо животним темама и избегнемо политичко навијање. Од Тополе, Бајине Баште па до Прибоја и Пријепоља је простор који већ увелико покривамо. Поседујемо све организационе способности и за кратко време постигли смо велики публицитет, али и поверење гледалаца. Бићемо сервис обичног света и мислим да нема боље уредничке политике. Тако мора да остане и верујем да нови менаџмент то разуме. Предложили смо покретање и неколико других формата као што су емисија „Са села за село“, коју је пре две деценије уређивао доајен чачанског новинарства Настас Станојевић и Братислав Бојовић. Спремамо и спортску емисију у продукцији „Благојевић“. У преговорима смо са Матрикс продукцијом око емисије из културе. Сва три формата покриваће подручје целе западне Србије. Сигуран сам у успех уколико се ствари овако поставе. Једино тако то ће бити телевизија која ће опстати и која ће имати публику“, нагласио је Николић.

Глас западне Србије

Оставите одговор

Top