Ви сте овде
Насловна > News > Шта доноси медијска стратегија: трибине у Чајетини, Новој Вароши, Пријепољу и Прибоју

Шта доноси медијска стратегија: трибине у Чајетини, Новој Вароши, Пријепољу и Прибоју

Чајетина, Нова Варош, Пријепоље, Прибој – При завршетку је израда предлога нове медијске стратегије у Србији и очекује се да ће бити готов најдаље до Нове године. Шта доноси, како ће се финансирати медији у наредном раздобљу, да ли се држава повлачи или остаје у медијима, предстоји ли социјални дијалог и какав је однос општинских и градских власти према локалним гласилима, где се јављају цензура и аутоцензура, шта су теме о којима ће се разговарати. О томе ће, на трибинама које предстоје, беседити еминентни стручњак и члан радне групе Министарства културе и информисања, професор Станко Црнобрња, и Драгана Чабаркапа, председница СИНОС-а
Овај пројекат финансира Министарства културе и информисања преко Удружење медија и медијских радника.
На трибине се позивају представници свих локалних власти и опозиције као и представници медија и медијских радника на подручју западне Србије.

Драгана Чабаркапа и професор Станко Црнобрња на трибини која је одржана у Чачку, фото: Глас западне Србије
Драгана Чабаркапа и професор Станко Црнобрња на трибини која је одржана у Чачку, фото: Глас западне Србије

,,Мислим да је ово јединствена прилика да се погледамо у очи и да поразговарамо о овако важним темама. Свима је јасно да су медији један од стубова сваке државе али, на жалост, код нас су медији и медијски радници у последњих десет година толики уништени да је последњи час да се та ситуација поправи, да се локалним гласилима и медијским радницима обезбеди опстанак кроз законске оквире које ће предложити стратегија чија је израда при крају. Локалне власти требало би да знају да им медији нису непријатељи већ да су саставни и важни део државе као и они. Биће нам драго, а можда је ово и први пут да отворено поразговарамо о свему и сигуран сам да ће то дати резултате”, казао је Гвозден Николић председник Удружења медија и медијских радника.
Трибине су заказане за петак, 1. децембра, у Чајетини у 10:30 у Библиотеци ,,Љубиша Р. Ђенић”, у Пријепољу у 14:30 у Дому културе, док ће на Златару бити одржана заједничка конференција за општине Прибој и Нова Варош и то у 17:30 у конференцијској сали хотела ,,Златарски бисери”.

Глас западне Србије

Оставите одговор

Top