Ви сте овде
Насловна > Вести > Николић – санкционисати говор мржње и злоупотребе медија

Николић – санкционисати говор мржње и злоупотребе медија

Чачак – Говор мржње итекако је присутан поготову у електронским медијима који се затим као по правилу шири друштвеним мрежама а ту убедљиво предњаче, казао је између осталог Гвозден Николић на трибини коју је организовао УММР.
,,Апсолутно је важно да се искорене такве појаве које подгревају локални таблоиди али и власници појединих медија који на тај начин остварују и некакав свој лични интерес који се не може засигурно подвести под законит. Устаљена је шема таквих медија и њихових власника. Најпре уследи хајка праћена неретко климавим аргументима, али оно што уследи је права салва увреда и невероватних притисака на циљ или циљану групу. Мало њих то издржи а све одједном некако утихне ако ,,жртва,, попусти или прихвати одређене услове. Нема сумње да овде има посла за истражне органе.


Међутим, прва препрека на коју би наишли и прва одбрана власника таквих медија је наводно угрожавање слободе медија, што је веома често далеко од истине“, казао је Николић у свом излагању на трибини под називом ,,Медији – објективно или лично“.

УММР

Top