Ви сте овде
Насловна > Вести > Брнабић о Телекому, Теленору и СББ: То је тржишна утакмица

Брнабић о Телекому, Теленору и СББ: То је тржишна утакмица

Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас да „сукоб” Телекома и Теленора са компанијом СББ „апсолутно нема везе са слободом медија” већ да је у питању утакмица на тржишту телекомуникација.

Она је казала да се као председница владе не меша у тржишне утакмице, али да има проблем с тим “кад једна компанија крене да успорава европске интеграције Србије како би задржала своју тржишну позицију”.

Рекал је и да су јој из компаније Теленор Србија у писму навели да су “угрожени нападом конкуренције која користи своје медије да оствари или задржи позицију на тржишту”, али им није одговорила, већ ће Бриселу и европским представницима објаснити да се ту ради о тржишној утакмици.

Упитана за наставак медјустраначког дијалога о изборним условима, премијерка је казала да Влада, као извршна власт, не учествује у том процесу, али да разматра препоруке ОДИР-а и ОЕБС-а и њихову примену.

„Сва срећа, па као представник извршне власти не учествујем у дијалогу, али као поносни члан Српске напредне странке могу да кажем да је странка показала флексибилност и огромну дозу толеранције јер су сви који су позивали на дијалог, тај процес убрзо напуштали. Очигледно је да делу опозиције дијалог није у интересу јер им треба алиби да не учествују на изборима”, оценила је премијерка.

ГЗС/Бета

Top