Ви сте овде
Насловна > Вести > Прелиставање на Првој – Сада се видело, онај ко је гурно у понор локалне телевизије учинио је злочин

Прелиставање на Првој – Сада се видело, онај ко је гурно у понор локалне телевизије учинио је злочин

Они који су уништили локалне медије 2008. године гурајући их у амбис и претварајући вест у робу, учинили су злочин на медијској сцени Србије.

Данас у овој тешкој ситуацији извештавање је пало на приватне куће као што су  ГЗС, РИНА и друге продукције, као и неколико локалних телевизија које са својим ресурсима раде све што могу у јавном интересу. Јасно је ко је крив, на жалост, медијска удружења која себе сматрају репрезентативним, а у ствари речи нису рекли да тада зауставе нешто што је урнисало медијску сцену, и њих сматрам најодговорнијим, казао је Гвозден Николић председник Удружења медија и медијских радника(УММР) гостујући у јутарњем програму Прве телевизије.

,,Несхватљиво је да исти људи уцене Владу србије и прогурају стратегију у којој и даље нема бар регионалних медија, које не остављају могућност формирања локалних. Исти ти који су прећутали уништавање, продају рођацима и урушавању локалних медија данас се наводно боре против медијског мрака. Ја им не верујем“ нагласио је Николић

Он је изразио очекивања да ће држава у склопу економске помоћи привреди имати разумевање за локалне медије који у овом одсудном тренутку носе огроман терет.

,,Медији, али причам о онима који раде, не о спекулантским, рекеташким без иједног или једним запосленим, дишу на шкрге. Уколико све потраје плаши ме шта ће бити са њима. Сви раде по савести, са својим средствима, али питање је до када. Верујем да ће држава пронаћи простора да им бар олакша муке, јер су у првим линијама фронта у овој ситуацији, и нећу претерати ако кажем одмах,  иза лекара и медицинског особља. Изложени су опасности, и ако вам кажем да сам ту ја чак и три моја сина који су у истом послу, помислићете да сам неодговоран. Али из ове коже се у другу не може. Дакле,  тренутак је да се јасно одвоје они који нису изашли на улицу месец дана, и којима је на сајту ударна вест нечија туђа, од оних који су све што имају ставили у службу јавног интереса. Мислим да ће се овде јасно показати управо та разлика, између фиктивних медија које чекају конкурсе и оних који су сваки дан на овом веома озбиљном фронту“ сматра Николић.

ГЗС/УММР

https://www.youtube.com/watch?v=WokQ7-7yv2w&feature=emb_logo

Top