Ви сте овде
Насловна > Саопштења > СИНОС и ПРОУНС: решење проблема новинара Васовића да помогне Влада

СИНОС и ПРОУНС: решење проблема новинара Васовића да помогне Влада

Синдикат новинара Србије (СИНОС) и Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС)позивају премијера и чланове Владу Србије да саслушају проблеме Јовице Васића, новинара Народних новина који већ осми дан штрајкује глађу испред зграде Управе полиције у Нишу. СИНОС и ПРОУНС захтевају од надлежне инспекцијске службе да хитно утврди да ли су наводи колеге Васића о непоштовању Закона о раду тачни и да о томе одмах обавести јавност.

Још једном апелујемо на Васића да, у интересу свог здравља, прекине штрајк глађу и да се, заједно са нама, за своја и права запослених у медијима, бори кроз институције система.

СИНОС и ПРОУНС захтевају од власника Народних новина Видосава Витка Радомировића да  омогући нашим представницима хитан сатанак са запосленима у овим новинама. Подсећамо да су готово сви запослени, пре приватизације „Народних новина“, били чланови Синдиката новинмара Србије и да је, под претњом отказа, од њих захтевано да се ишчлане из синдиката.

Председник наше синдикалне подружнице, угледни нишки новинар и публициста Слободан Крстић, због инсистирања на поштовању закона, био је изложен најстрашњијем професионалном и радном шиканирању и своја права одбранио је, на суду.

СИНОС и ПРОУНС апелују на нишке колеге да дају подршку Јовици Васићу, да се синдикално организују и, кроз колективни уговор, заштите лично и професионално достајанство, како би могли да бране, јавни интерес.

Председница ПРОУНС Јелена Вучићевић
Председница СИНОС Драгана Чабаркапа

Top