Ви сте овде
Насловна > Вести > СИНОС одржао трибину у Чајетини

СИНОС одржао трибину у Чајетини

Чајетина – У великој сали скупштине општине Чајетина одржан је састанак представника медија под називом „Заштитимо новинаре, одбранимо новинарство“.

Тема састанка којим је председавала председница Синдиката новинара Србије (СИНОС) Драгана Чабаркапа били су бројни проблеми у медијској сфери, нарочито на локалном нивоу. Новинаре који раде на подручју Чајетине и Ужица занимало је на које начине се могу заштитити од притисака и радити слободније, при тешким финанскијским условима. Председница СИНОС – а поручила је да би синдикално и професиолално удруживање и потписивање колективног уговора требало да олакша позицију и рад новинара.

На састанку је било речи и о социјалном положају новинара, али и о манама пројектног суфинансирања медија у локалним срединама од стране општина. Новинарка Новости Драгана Чабаркапа истакла је став да би у свакој локалној самоуправи требало да постоји телевизија, и то кроз моделе приватно – јавног партнерства. Закључци са овог састанка биће изнети Радној групи1 чији је Чабаркапа члан , фирмираној ради доношења нове Медијске стратегије, на којој се и даље ради. Скуп је део пројекта „Заштитимо новинаре, одбранимо новинарство“ који је финансијски подржало Министарство културе и информисања у оквиру пројектног суфинансирања за 2018. годину.

Синдикат новинар Србије регистрован је у Министарству рада и социјалне политике од 2002. године. Основан је на иницијативу групе новинара уз подршку Удружења новинара Србије.

ГЗС/Златибор прес

Top