Ви сте овде
Насловна > Вести > Срамно писање УНСА – УММР: шта Вам није јасно господо?

Срамно писање УНСА – УММР: шта Вам није јасно господо?

Да су у УНС – у овако жустро реаговали 2008. године када је држава преко ноћи гурнула на стотине медија у бездан и пропаст звани приватизација сигурно би све било боље, али наравно нису! Зашто им је толико засметао један састанак медијских удржења (КОМНЕТ, ДНВ, ПРОУНС, УММР, ДНН) која се грчевито боре за медије и медијске раднике са подпредседницом Владе и министарком Мајом Гојковић па су се тако разгоропадили и почели да се баве истраживачким радом. Узалуд то радите. Не верују Вам медијски радници нити медији, ови који су успели да претекну ваше стратегије и законе.

Боље да објасните како је кућа свих новинара постала Ваша кућа у којој има места једино за подстанара (НУНС)? Сви остали су на улици, синдикат (СИНОС) сте избацили а простор изнајмили бутицима? Одлично бринете о „медијској муци“ свака част. Како то да ни једну реч не написасте о медијским слободама боље рећи недаћама када један кабловски оператер (СББ) „заборави“ да у понуду убаци локалне тв станице, преполови им гледаоце и нанесе огромну штету убацујуци прекограничне канале који овој држави и општинама не издвајају жуту банку?

Зар Вам изгледа нормално да у Савету за штампу седе представници само једног дела медијске заједнице и кроје капу свима, поготову нама како рекосте нејакима? И оно најважније, зар стварно мислите да поново сами доносите законе са својим „коалицијама“? Па доста нам је, овим претходним сте нас баш усрећили, боље пребројте преживеле (након ваших првих стратегија и закона) много вам је лакше него што се упирете да показете како смо ситни и малобројни. На жалост и сами знате да то није тако.

Е па због тога неће моћи господо, мораћете да разговарате са онима који тешко бреме носе на леђима деценијама, а не да договарате са коалиционим партнерима. То смо видели и осетили жестоко. И једва претекосмо! А народ каже „само се будала два пута саплиће о исти камен“!

УММР

Top