Насловна > Вести > Заједничко саопштење за јавност медијских радника и регионалних и локалних медија Србије: Оштро осуђујемо језиве претње смрћу упућене уреднику Информера

Удружења новинара и медијских радника: ПРОУНС, КОМНЕТ, Друштво новинара Ниша, Асоцијације радио-телевизија Србије, Друштво новинара Војводине и Удружење медија и медијских радника, најоштрије осуђује језиве претње смрћу упућене главном и одговорном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу које су се појавиле на њиховом порталу.

Представници медијских удружења подсећају да су сваки пут дизали глас против оваквих и сличних претњи и да је то постао манир недопустив за развој демократије и новинарства у друштву попут нашег.

У коментару на вест под насловом „Водитељ Нова С дивљао за воланом! Дарко Митровић возио дупло брже од прописаног ограничења!“ стоји позив на убиство главног и одговорног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића.

– Драган Ј. Вучићевић мора бити убијен. Го*но распало ударићемо те кад се најмање надаш и где ће највише да те боли. Гаги све има свој крај – пише у коментару на Информеровом порталу особе која се потписује као „Орлови из Њујорка“.

Удружења новинара и медијских радника позивају полицију и тужилаштво да раде одговорно и савесно свој посао и истраже ко стоји иза ове претње, као и да обавесте јавност, а пре свега новинарска удружења о томе.

Како пролази време, све чешће су новинари, уредници и медијски радници изложени најразличитијим облицима насилне реторике, па и претњама смрћу.

То није атмосфера у којој треба да се одвија развој и актуелан рад медија.

УММР