Ви сте овде
Насловна > Вести > Нино Брајовић да одговори: Коме сте дали милионе и зашто се новац дели шпекулантима?

Нино Брајовић да одговори: Коме сте дали милионе и зашто се новац дели шпекулантима?

Ни мањег медија, ни веће државне инвестиције. Предузећу за маркетинг „Озон Медиа доо“, Чачак на само једном конкурсу, које је расписало Министарство културе и информисања, одобрена су чак три пројекта у износу од 1.539.000 динара.

Међутим, овако нешто догађа се неколико година уназад и многи су мишљења да иза свега стоји екипа „стручњака“ који се добро „познаје“ из новинарских удружења попут УНС, НУНС, Локал прес и других невладиних организација.

Како објаснити то да пројекат добије Радио „Озон“ који је већ дуже од годину дана „окачен“ на огласној табли Привредног суда у Чачку и да га продају судски извршитељи, али безуспешно, јер нико не жели да купи нешто што је дужно до гуше по основу разних извршних пресуда.

Према речима судских извршитеља „Озон“ радио, иако се продаје за само 200.000 динара не може да нађе купца нити има заинтересованих тако да ће многи остати без потраживања а онај ко га је натерао у дугове поново ће бити ,,награђен“ из државне касе.

Како је могуће да су такви и слични медији редовни добитници државног новца!?

Предузеће за маркетинг „Озон“ медија је издавач два медија (Озон прес и Чачанске новине где су и добили два пројекта), али се појавило на конкурсу за „Озон“ радио чији је оснивач „Јутро продакшен“ које је у блокади од 19.06.2014. године због дуга бројним повериоцима међу којима је и штампарија „Бајић“.

И управо тај радио (који реемитује неку другу радио станицу, којем нико не зна где је студио, без запослених новинара, спикера, тонаца…) добио је пола милиона динара народних пара које ће лећи на заштићени рачун и наравно без проблема бити пребачени на неки други.

У оба случаја, оснивач је Стојан Марковић док је вероватно случајност да је директор у оба медија такође иста особа, Небојша Јовановић.

Предузеће „Озон медија“ тек да се зна има једно запослено лице, а вредност основних средстава у финансијском извештају за 2015. износи 12.000.

Са друге стране, питање је какве грађани имају вајде од силних пара које оду у овакве медије, а нису једини. Раме уз раме им је медији где се „нешто“ пита Светлана Којановић, која се, гле чуда често појављује у комисијама као стручњак предложен од медијске коалиције или кога већ.

Управо за тај медиј чије име би тешко ко погодио и у наградној игри, такође је редовни добитник из народне кесе. Ове године поново милионски износ, 1.039.000. За шта? Коме?

Насупрот разним Цојлама и Цецама, а захваљујући „Вашим реформама“ из народне касе ни један динар неће добити бројни медији у западној Србији, телевизије са по 15 и 20 запослених и медијске куће које заиста имају реалан потенцијал, слушаност, гледаност и поверење публике.

Поштована комисијо, господине Брајовићу, господо из УНС-а, НУНС-а и остали медијски реформатори, да ли Вас је срамота шта радите медијима који се боре да преживе, који свакодневно на ивици егзистенције, последњим атомима снаге раде поштено свој посао? Да ли су ово веше медијске реформе да ли сте их овако замишљали и зашто мирно гледате како се на овај начин намерно, зарад личног интереса урушавају преостали медији у Србији!

Све ово се догађа пред очима јавности, државе, тужиоца и других надлежних органа који су дужни да провере куда иде народни новац, и да ли неко вара народ!

Глас западне Србије

Top