Ви сте овде
Насловна > Вести > УММР: Мораћемо у протесте ако Влада попусти ,,Групи за борбу против медијског мрака” која затвара медије

УММР: Мораћемо у протесте ако Влада попусти ,,Групи за борбу против медијског мрака” која затвара медије

Чачак – Нема друге, ако Влада попусти такозваним стручњацима који су двадесет година креирали медијску сцену ове државе и довели је до дна, морамо организовати протесте против медијских удружења која подржавају гашење и уништавање ,,медијског срца Србије” а то су Танјуг, „Вечерње новости” и „Политика”.
Не смемо дозволити да се таква решења нађу у стратегији оних који у томе виде само свој профит, не марећи шта ће бити са више од 1.000 новинара у овим кућама. Не може се неколицини самопроглашених новинара, којима је циљ да доврше посао из 2008, 2011. и 2014. дозволити да сруше све што је добро и вредно на медијској сцени ове земље. Питамо чланове НУНСА, ЛОКАЛ ПРЕСА, АСОЦИЈАЦИЈЕ НЕЗАВИСНИХ ЕЛЕКТРОНСКИХ МЕДИЈА, НДВД- а да ли се слажу са напорима њихових представника да затворе један Танјуг, „Политику” или „Вечерње новости”? Ако се не слажу морају да знају да то представници ових удружења (Зоран Секулић, Жељко Бодрожић,Стојан Марковић,Драган Ђорђевић, Далила Љубичић…) раде у њихово име. Да ли подржавају свог представника Зорана Секулића који са говорнице хистерично тражи да се Танјуг одмах затвори? Да ли је питао Вас шта мислите? Да ли је Ваш председник НУНС – а Жељко Бодрожић у праву када исто то тражи у Ваше име? Да ли мислите да таквим појавама у Савету за штампу дозволите још и да вам суде и пресуђују?
Ми нисмо спремни на то и пре него што нестане део српске историје, што је „Политика” која је пратила наше страдалнике кроз ратове за ослобођење и уједињење, Танјуг што је бренд коме познате државне агенције у окружењу нису до колена, или „Вечерње новости” које купују бројни становници Србије данас, покушаћемо да станемо на црту онима који желе да медијску заједницу претворе у ,,проклету авлију“, таблоиде, а онда да исти кукају на медијску сцену!
Мораћемо пред београдски Дом свих новинара Србије да им кажемо шта мислимо, и повешћемо све понижене, искључене и увређене новинаре које су стратегије умишљених медијских стручњака отерале у трафике, у малињаке, у таблоиде, у надницу и понижење.
Влади Србије и Министарству задуженом за информисање послали смо предлог да заустави системско рушење медија јер ће ,,ослободиоци” тај чин свалити на њена плећа, и поново ће бити сви криви, сем њих који једва чекају да омасте брке народном имовином. Тражимо од ОЕПС – а да не експериментише већ понуди опробану и проверену стратегију примењену у својим земљама а тамо, као што се види, нико не затвара овакве медије.
И оно што је поражавајуће због чега позивамо све колеге медијске раднике да се побуне, јесте чињеница да само у Србији медијска удружења траже затварање медија а не држава?!
Како је могуће да то раде представници медијских удружења и у чије име?
Зар сте их бирали да вам затварају медије, и колико сутра на на улици оставе хиљаду колега из елитних српских медија?

Удружење медија и медијских радника

Top