Ви сте овде
Насловна > Вести > РТК у одлучујућој борби за јавни интерес грађана, траже подршку медијских удружења

РТК у одлучујућој борби за јавни интерес грађана, траже подршку медијских удружења

и уравнотежено информисање. Уз ову оцену на јучерашњем састанку подружнице Синдиката новинара Србије закључено је да би нова приватизација РТК била погубнија од прве и уништила сваку наду у новинарство која служи јавном интересу и угасила институцију која је део живота грађана Крагујевца и Шумадије, 49 година.

На састанку је закључено да је грађанима потребан Регионални јавни сервис, зашта се иначе у Радној групи за израду медијске стратегије залаже Драгана Чабаркапа председница СИНОС-а која је присуствовала састанку.

Чланови СИНОС-а у овој медијској кући упутили су јавни позив свим новинарским и медијским удружењима да се не залажу за нову приватизацију јер би то значило медијски мрак за грађане Крагујевца и Шумадије. Констатовано је да је синдикат обезбедио репрезентативност. Размотрен је и предлог колективног уговора код послодавца.
На састанку је за председницу подружнице СИНОС-а изабрана Катарина Мировић. Катарина Мировић је аутор емисије ,,Шумадијски праг” која говори о животу на селу а на програму телевизије је више од 20 година, као и емисије ,,Суграђани“ која се емитује већ десет година и говори о грађанима Крагујевца и Шумадије. Добитница је бројних признања за свој новинарски рад у протеклом периоду.

УММР

Top