Ви сте овде
Насловна > Вести > УММР: Најодговорнији за таблоидизацију и покушај рушења великих медија јесте НУНС

УММР: Најодговорнији за таблоидизацију и покушај рушења великих медија јесте НУНС

Чачак – „Честитамо новоизабраном председнику НУНС – а, Жељку Бодрожићу, и очекујемо да уместо борбе са политичарима крене у борбу за очување онога што је остало од медијске сцене након вишедеценијског пустошења, да се постара за спас националних медија као што су `Политика`, `Вечерње новости` и Танјуг. И да пружи подршку локалним медијима, барем онима што су успели да преживе апокалипсу коју је, нажалост, подржало удружење на чијем сте од чеку од синоћ” – саопштило је Удружење медија и медијских радника.

,,Без јасног заокрета и става по тим питањима узалуд најављујете тражење подршке по Србији. Тамо ћете наћи олупине од некадашњих медија, и ретке преживеле који вам неће поверовати да сте нови спаситељи. Господине Бодрожићу, без јасног става и заокрета по питању преживелих медија и ,`медијског срца Србије` и изричите ограде од зла које је важе удружење нанело медијској заједници, немате шта да тражите на том месту.

Подсећамо Вас да су Ваши предходници у нацрт нове медијске стратегије успели да угурају суманута решења која ће ставити катанац на српске медијске брендове (Танјуг, `Политику` и `Новости`) и оставити поново на стотине новинара без посла. То никако није борба за медијске слободе за које се каобојаги залежете. Такво понашење нанело је несагледиву штету и довело до таблоидизације медија на коју толико кукате. Због тога је НУНС, који себе сматра репрезентативним, и спао на свега стотинак чланова, и никако не може бити репрезентативни. УНС је, напротив, предлогом амандмана за спас Танјуга направио први корак, а то очекујемо и од Вас. Очекујемо и од уредника великих националних медија да се огласе, поготову оних о чијој се глави ради. Ко је тим људима везао руке и како то да их нико никада није позвао бар за мишљење?” каже се у саопштењу УММР.

УММР

Top