Ви сте овде
Насловна > Вести > УНС избацио Синдикат новинара Србије из просторија

УНС избацио Синдикат новинара Србије из просторија

Удружење новинара Србије иселило је Синдкат новинара Србије (СИНОС) из канцеларије у Дому новинара у Ресавској улици 28 у Београду, каже се у саопштењу СИНОС-а.

Чланови Синдиката затекли су данас промењену браву и на варатима залепљену Одлуку Управе удружења новинара у којој се наводи да се СИНОС-у и Професионалном удружењу новинара (ПРОУНС-у) ускраћује право да користе просторију на трећем спрату, у којој је СИНОС 14 година.

Вршилац дужности генералног секретара УНС-а Драгана Бјелица није могла да нам уручи записник са исељена као ни да нам омогући увид у изнете ствари (документација, компјутер, синдикални транспаренти).

Правни основ за исељење Синдикат новинара Србије није јасан јер Синдикат новинара редовно плаћа заједничке трошкове канцеларије величине 15 квадрата на трећем спрату Дома новинара, зграде која припада свим новинарима, а не само УНС-у.

Одлуку УНС-а сматрамо одмаздом за наше познате ставове да су медијска коалција и УНС, као највеће удружење у оквиру те колације, одговорни за неуспелу приватизацију медија, суноврат новинарске професије и тежак материјални положај у којем се налазе медијски радници у Србији.

СИНОС ће предузети кораке у складу са законима а о потезу УНС-а обавестићемо Европску и Светску федерацију нвинара, као и надлежне институције и организације у Србијуи.

Драгана Чабаркапа, председница СИНОС

У Београду 24. јануар 2017.

Top