Ви сте овде
Насловна > Вести > Раскинута приватизација РТВ Крагујевац

Раскинута приватизација РТВ Крагујевац

Приватизација Радио-телевизије Крагујевац (РТК) раскинута је јер купац није поштовао обавезе које је прихватио уговором, саопштено је данас.

Како се наводи у саопштењу које је Министарство привреде доставило Синдикату РТК, Комисија за контролу извршења обавеза купца утврдила је да је купац располагао имовином већом од 10 одсто од вредности тог медија и није благовремено доставио банкарске гаранције.

Купац, такође, није исплатио зараде за јун, јул, август и септембар, а није испунио ни инвестициону обавезу у износу од 150.000 евра у року од годину дана по закључењу уговора.

РТВ Крагујевац одузета је дозвола о пружању медијских услуга, иако је купац имао обавезу одржања континуитета производње медијских програма.

„С обзиром да купац није ни у накнадно остављеном року доставио ревизорски извештај којим се потврђује да је испунио уговорне обавезе, Министарство привреде је наплатило банкарску гаранцију од 150.000 евра“, наводи се у саопштењу.

У Синдикату РТВ Крагујевац очекују да у току дана Министарство привреде објави више информација у вези са раскидом приватизације и објасни шта ће даље бити са капиталом те медијске куће.

Власник Радоица Милосављевић је за УНС рекао да „потпуно разуме зашто је приватизација раскинута“.

„Нисам испуњавао обавезе. Схватио сам да је нереално да испуњавам обавезе на основу претходних дуговања и да ми је овако много мањи ризик. Запослени, њих 67, су зарађивали новац али комерцијала није зарадила ни динар и телевизија није могла да опстане“, рекао је Милосављевић.

Телевизија Крагујевац не емитује уобичајени програм од 7. децембра, пошто су извршитељи пописали опрему за емитовање и производњу програма.

Део опреме је на лицитацији децембра 2016. купио град Крагујевац, а у јануару и фебруару су заказане и нове продаје опреме путем јавног надметања по тужбама запослених за неисплаћене зараде.

Извор: Бета

Top