Ви сте овде
Насловна > Вести > Вучић: У овој земљи се не кажњава због уређивачке политике

Вучић: У овој земљи се не кажњава због уређивачке политике

Видео сам насловну страну Илустроване политике и сматрам да то није јавни дискурс какав желимо и надам се да се то неће догађати, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић, поводом натписа „Пси су пуштени“ у том недељнику и пратећег текста, који су поједина новинарска удружења описала као позив на линч независних новинара.

Вучић је за Телевизију Прва рекао да нема двоструке аршине и да на исти начин мери и случај Илустроване Политике и захтева за Драган Ј. Вучићевић буде осуђен на три године затвора.

Нисам ја полицајац, и у овој земљи се не кажњава због уређивачке политике, рекао је Вучић упитан да ли ће бити санкција узимајући у обзир да је Политика државна кућа.

Он је предочио и да није посао Надзорног одбора Политике да се меша у уређивачку политику куће већ да се бави питањем финансија.

Имали смо и насловне стране у којима се каже: „Само снајпер Србију спашава“, нисте ме питали о томе. Нисте ме питали о томе што поједини политичари забрањују најтиражнијим новинарима да раде свој посао само зато што другачије мисле, замерио је Вучић.

Вучић се пожалио и да је једна новинарка Радиотелевизије Србије спречила да се о томе говори када се поставило питање одакле је Вук Јеремић добио седам милиона долара.

Тема је насловна странка Илустроване политике, али није РТС и то што неко забрањује Драгану Вучићевићу да говори и што тражи да три године иде у затвор, сматра Вучић.

Он је упитао и да ли некоме забрањено да говори против председника Србије и да ли је неко због таквог говора санкционисан.

У РТС сви новинари, уредници су постављени у време Демократске странке, поставили су све своје, а ниједан од њих није промењен, наводи Вучић.

Ко је најнападанија личност у Србии, да ли сте погледали насловне странице недељника НИН, Време или Данаса? Ја се не жалим и не кукам, ја сам срећан и молим им да ме још жешће нападају, рекао је Вучић.

То снажи демократију у Србији и мотивише ме да радим још боље. Пре пет или шест година нисте против Драгана Ђиласа могли да кажете ниједну реч и то управо захваљујући Шолаку и Дајрект медији, рекао је Вучић.

Ја желим да критика буде још жешћа, волео бих да ми не дирају децу, а мене нападајте како хоћете. Не можете да победите марљивост, закључио је Вучић.

Вучић изјавио је данас да ће дати све од себе да ступи у контакт са председником Црне Горе Милом Ђукановићем како би разговарали о забрани уласка у Црну Гору појединим држављанима Србије.

Вучић је за Прву телевизију рекао да је данас разговарао са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и да је МУП добио информацију да је улаз у Црну Гору забрањен песнику и академику Матији Бећковићу, историчару Чедомиру Антићу, професору Дејану Мировићу и сараднику Института за новију историју Србије Александру Раковићу.

„Држава Србија мора да реагују. Ово је нешто чиме сам био шокиран. Ми смо забранили улаз криминалцима, лицима са потерница, који припадају клановима, а неко други је као одговор на то забранио другачије мишљење“, рекао је Вучић.

Он је додао да Црна Гора тиме не уводи вербални деликт већ забрањује да неко ко о прошлости, садашњости и будућности другачије мисли уђе у ту земљу, што је према његовим речима, недопустиво у Европи у 21. веку.

Вучић је додао и да ће Црна Гора разумети поруке Србије.

Упитан о оптужбама председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља да је потпредседник Владе Србије Расим Љајић шеф нарко клана, Вучић је рекао да „Расим Љајић није нарко дилер“ и додао да ће бранити Љајића, иако њега (Вучића) коалициони партнери ретко бране.

Говорећи о економији, Вучић је рекао да очекује раст око 4,3 или 4,4 одсто.

УММР/ФоНет

Top