Vi ste ovde
Naslovna > Informacije > Postanite član Udruženja medija i medijskih radnika

Postanite član Udruženja medija i medijskih radnika

Ovde možete dobiti informacije šta Vam je sve potrebno da bi ste postali član Udruženja medija i medijskih radnika.

Da biste postali član Udruženja novinara Srbije potrebno je da dostavite:

• popunjen UPITNIK ZA UČLANJENJE (Upitnik za prijem u članstvo možete popuniti i online na dnu ove strane)
  • potvrdu medijske kuće da se najmanje poslednjih godinu dana bavite novinarskom profesijom
  • dve fotografije 3×3,5cm

Popunjen upitnik za učlanjenje, potvrdu redakcije i fotografije možete dostaviti lično, poštom ili mail-om na kontakt@ummr.rs. Adresa  jUdruženja medija i medijskih radnika je ________________

Dokumentaciju možete predati i u kancelariji UMMR-a u Čačku (GLAS ZAPADNE SRVIJE), u ulici ________________ Telefoni kancelarije u Čačku su +381 ***** *****

O ispunjavanju uslova za prijem u članstvo odluku donosi Izvršni odbor UMMR-a.

ČLANARINA se plaća po obavaštenju o prijemu u članstvo, lično u UMMR-u ili na tekući račun UMMR-a ——————- kod ———– banke NBG.

Ukoliko poslodavac plaća članarinu novinarima, predsednik kluba novinara ili poverenik UMMR-a, treba da dostave njihove legitimacije UMMR na overu sa spiskom novinara za koje je plaćena članarina i kopijom  uplatnice.

Redovni i pridruženi članovi UMMR-a plaćaju pun iznos članarine koja za 2015. godinu iznosi 1.800 dinara. Članarina za pripravne članove je 500 dinara. Članovi UMMR-a stariji od 80 godina trajno su oslobođeni plaćanja članarine.

Novinarima koji nisu uplatili članarinu duže od godinu dana prestaje članstvo. Za obnovu članstva potrebno je popuniti UPITNIK (ZA OBNOVU ČLANSTVA), doneti potvrdu redakcije o bavljenju novinarskim poslom poslednjih godinu dana i po potrebi dve fotografije 3×3,5cm. Ovaj upitnik takođe možete popuniti online na dnu ove strane.

UNS ima tri kategorije članova: redovne, pridružene i pripravne članove.

Redovni članovi su:

• profesionalni novinari (novinarstvo im je jedino ili pretežno zanimanje)
• autori ili voditelji emisija sa istraživačkim i kreativnim elementima
• snimatelji
• fotoreporteri i karikaturisti

Pridruženi članovi su:

• novinari kojima novinarstvo nije pretežno zanimanje
• bivši novinari ako su bili članovi Udruženja 15 godina neprekidno, a potom na određeno vreme ili trajno napustili novinarstvo
• novinari, strani državljani, novinari koji rade za inostrane medije i srpske medije a žive i rade u inostranstvu
• penzionisani novinari koji se više ne bave novinarstvom
• voditelji emisija isključivo zabavnog sadržaja
• tehnički urednici
• prezenteri
• kamermani

Pripravni članovi su studenti novinarstva i studijskih programa u kojima se pretežno izučava novinarstvo, fotografija i kamera.

Pravilnik o prijemu članova u UMMS

NAPOMENA: Članstvo u drugom udruženju novinara NIJE PREPREKA za članstvo u Udruženju medija i medijskih radnika.

Ostavite odgovor

14 − 9 =