Насловна > Вести > Вучић потврдио: Ухапшен председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић

Вучић потврдио: Ухапшен председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић

Председник Србије и СНС-а Александар Вучић изјавио је да је ухапшен председник општине Гроцка и члан Главног одбора СНС-а Драгољуб Симоновић, осумњичен за подстрекавање паљења куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића.

„Партијска књижица никога неће штитити од одговорности и новинари ће бити заштићени, допадали се некоме или не, а ово је порука да ће сви починиоци бити најстроже кажњени и да насиље није дозвољено“, рекао је Вучић у „обраћању нацији“ на којем нису била дозвољена питања новинара.

Вучић је навео да је у паљење куће Јовановића био умешан о полицајац који је разговарао са Симоновићем, а потом посредовао у ангажовању починилаца.

„Обећано му је 1.500 евра, Симоновић му није дао, па је полицајац морао да да својих 1.000 евра за извршење, али је ћутао ‘због запошљавања у Гроцкој'“, рекао је Вучић.

Вучић је подсетио да је 12. децембра 2018. године „дошло до пожара“ на аутомобилу „мерцедес“ у власништву Јовановићеве супруге Јеле Дељанин, а након паљевине пожар се проширио на гаражу и приземље куће, и да је Јовановић у полицији рекао да као једини разлог за паљевину види афере везане за Симоновића, о којима је писао.

Полиција је 18. децембра ухапсила непосредног извршиоца Мирослава Маринковића који је признао да је починио то кривично дело, а три дана касније је ухапшен организатор Игор Новаковић, као и Бојана Шијашки Цветковић која је Маринковића довезла на лице места и после хапшења признала је извршење кривичног дела.

Вучић је навео да је полицајац пренео налог Новаковићу, а овај потом ангажовао извршиоце.

Председник Србије је навео да су кривицу признали полицајац, организатори и извршиоци.

Председник СНС-а је рекао да ће наредних дана ићи у Гроцку да „успостави контакт“ са људима.

„Ићи ћемо у Гроцку да видимо да ли та општина може да функционише, ако не, неко други ће да формира власт или ћемо ићи на изборе у општини Гроцка“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да ће се ускоро показати да више неће бити некажњивости политичара ни из садашње власти нити из бивше власти.

„Једном ћемо да прекинемо то врзино коло, тај зачарани круг у којем врана врани очи не вади. Прекинућемо га тако што ће сви бити једнаки пред законом и нико неће бити заштићен зато што је политичар било које боје или има било чију партијску књижицу“, рекао је Вучић.

Портал Жиг инфо је раније данас на свом Фејсбук налогу објавио да би повод за вечерашње обраћање Александра Вучића јавности могло да буде управо хапшење Симоновића.

Како су навели, на терет му се ставља више кривичних дела, а медју њима је и сумња да је налогодавац за паљење Јовановићеве куће. Информација о хапшењу потврдјена Инсајдеру у Другом основном тужилаштву.

„Према незваничним сазнањима Жиг Инфа, које је потврдило више извора, данас у послеподневним часовима ухапшен је председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић. Према истим сазнањима, Симоновић је тренутно у полицији (29. новембар) где даје изјаву. На терет му се ставља више кривичних дела, међу којим је и сумња да је налогодавац за паљење куће новинара нашег портала Милана Јовановића“, објавио је Жиг инфо данас око 18 часова.

УММР/Бета