Насловна > Вести > Вукосављевић: Јавна расправа о Медијској стратегија прошла у критичким тоновима, треба размотрити поједина понуђена решења

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић

Чачак – Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је у Чачку да верује да ће разумни интереси медијске сцене бити афирмисани у коначном тексту Медијске стратегије, за који је задужена Радна група.

На опаску новинара да Медијска стратегија предвиђа јако лоша решења за Танјуг, Политику и Новости и да је две трећине медијске заједнице против таквог решења, Вукосављевић је узвратио да није сигуран да је управо то став медијске заједнице.

„Политика је без сумње не само медијски већ и културно – историјски споменик српског народа и верујем да ће се размислите о начинима како да њени интереси али и интереси комплетне српске јавности у вези са тим буду очувани. У поступак израде нацрта Медијске стратегије била су укључена практично сва медијска удружења, бројни појединци и стручњаци. Тај нацрт је на јавној расправи прошао са критичким тоновима и остаје да радна група која је радила на том тексту поново седне и види који су главни акценти били у расправи“, рекао је Вукосављевић, одговарајући на питања новинара након отварања нове зграде Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку.

Министар је изразио уверење да ће решења, предлози и критике, који су изнети током јавне расправе, наћи свој одраз у завршном тексту Медијске стратегије, додајући да је Радна група задужена да примени или не примени оно о чему се говорило током јавне расправе.

„Верујем да ће разумни интереси медијске сцене бити афирмисани у тексту који ће се наћи пред посланицима Народне скупштине“, рекао је Вукосављевић и нагласио да је за цео текст надлежна радна група која га је и сачинила.

Министар, иначе, сматра да је Медијска стратегија једно од битних питања за опстанак и успешан рад српске медијске сцене.

На питање шта се дешава са конкурсима за суфинансирање медија који нису расписани, министар је за одговор медије упутио на Кабинет председнице владе.

ГЗС

one × 1 =