Vi ste ovde
Naslovna > Vesti > Vukosavljević: Javna rasprava o Medijskoj strategija prošla u kritičkim tonovima, treba razmotriti pojedina ponuđena rešenja

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević

Čačak – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je u Čačku da veruje da će razumni interesi medijske scene biti afirmisani u konačnom tekstu Medijske strategije, za koji je zadužena Radna grupa.

Na opasku novinara da Medijska strategija predviđa jako loša rešenja za Tanjug, Politiku i Novosti i da je dve trećine medijske zajednice protiv takvog rešenja, Vukosavljević je uzvratio da nije siguran da je upravo to stav medijske zajednice.

„Politika je bez sumnje ne samo medijski već i kulturno – istorijski spomenik srpskog naroda i verujem da će se razmislite o načinima kako da njeni interesi ali i interesi kompletne srpske javnosti u vezi sa tim budu očuvani. U postupak izrade nacrta Medijske strategije bila su uključena praktično sva medijska udruženja, brojni pojedinci i stručnjaci. Taj nacrt je na javnoj raspravi prošao sa kritičkim tonovima i ostaje da radna grupa koja je radila na tom tekstu ponovo sedne i vidi koji su glavni akcenti bili u raspravi“, rekao je Vukosavljević, odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja nove zgrade Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u Čačku.

Ministar je izrazio uverenje da će rešenja, predlozi i kritike, koji su izneti tokom javne rasprave, naći svoj odraz u završnom tekstu Medijske strategije, dodajući da je Radna grupa zadužena da primeni ili ne primeni ono o čemu se govorilo tokom javne rasprave.

„Verujem da će razumni interesi medijske scene biti afirmisani u tekstu koji će se naći pred poslanicima Narodne skupštine“, rekao je Vukosavljević i naglasio da je za ceo tekst nadležna radna grupa koja ga je i sačinila.

Ministar, inače, smatra da je Medijska strategija jedno od bitnih pitanja za opstanak i uspešan rad srpske medijske scene.

Na pitanje šta se dešava sa konkursima za sufinansiranje medija koji nisu raspisani, ministar je za odgovor medije uputio na Kabinet predsednice vlade.

GZS

Ostavite odgovor