Ви сте овде
Насловна > Вести > Вукосављевић: Јавна расправа о Медијској стратегија прошла у критичким тоновима, треба размотрити поједина понуђена решења

Вукосављевић: Јавна расправа о Медијској стратегија прошла у критичким тоновима, треба размотрити поједина понуђена решења

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић

Чачак – Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је у Чачку да верује да ће разумни интереси медијске сцене бити афирмисани у коначном тексту Медијске стратегије, за који је задужена Радна група.

На опаску новинара да Медијска стратегија предвиђа јако лоша решења за Танјуг, Политику и Новости и да је две трећине медијске заједнице против таквог решења, Вукосављевић је узвратио да није сигуран да је управо то став медијске заједнице.

„Политика је без сумње не само медијски већ и културно – историјски споменик српског народа и верујем да ће се размислите о начинима како да њени интереси али и интереси комплетне српске јавности у вези са тим буду очувани. У поступак израде нацрта Медијске стратегије била су укључена практично сва медијска удружења, бројни појединци и стручњаци. Тај нацрт је на јавној расправи прошао са критичким тоновима и остаје да радна група која је радила на том тексту поново седне и види који су главни акценти били у расправи“, рекао је Вукосављевић, одговарајући на питања новинара након отварања нове зграде Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку.

Министар је изразио уверење да ће решења, предлози и критике, који су изнети током јавне расправе, наћи свој одраз у завршном тексту Медијске стратегије, додајући да је Радна група задужена да примени или не примени оно о чему се говорило током јавне расправе.

„Верујем да ће разумни интереси медијске сцене бити афирмисани у тексту који ће се наћи пред посланицима Народне скупштине“, рекао је Вукосављевић и нагласио да је за цео текст надлежна радна група која га је и сачинила.

Министар, иначе, сматра да је Медијска стратегија једно од битних питања за опстанак и успешан рад српске медијске сцене.

На питање шта се дешава са конкурсима за суфинансирање медија који нису расписани, министар је за одговор медије упутио на Кабинет председнице владе.

ГЗС

Оставите одговор

one × four =

Top