Ви сте овде
Насловна > Вести > Изванредна вест: оставка „experta OEBS” Петра Јеремића

Изванредна вест: оставка „experta OEBS” Петра Јеремића

Чачак – У српској јавности данас је осванула вест да је Петар Јеремић поднео оставку на место у Извршном одбору Удружења новинара Србије, и одавно нисмо чули бољу. Јер, нико под српском капом не зна да ли је тај назови новинар нешто написао, шта, кад и како. У том смислу, вест је изванредна.
Удружење медија и медијских радника поздравља мудар Јеремићев потез, ценећи да се овај самопроглашени „expert OEBS” узео у памет, и саопштава следеће:
„Петар Јеремић пореклом Горњомилановчанин обрео се на важној функцији у Удружењу новинара Србије, можда и сасвим случајно. Иако је био на челу удружења посленика јавне речи, учинком се нипошто не може похвалити. Остаће упамћен као председник Извршног одбора у време када су медији у Србији доживели буквални суноврат, а на хиљаде новинара остало без посла.
Многи тврде да се функције домогао као потрчко Нина Брајовића а затим и Љиљане Смајловић. Они га нису сменили ни покушали да смене, нити тражили оставку када је изнервиран обичном саобраћајном гужвом на друштвеним мрежама опсовао најрођеније највишим представницима државе Србије. И можда то не би било толико ни примећено да се управо такав човек није старао о кодексу новинара Србије, а у више наврата председавао комисијом која је требало да реагује, осуди и као неприхватљивим обележи такве и сличне појаве.
Био је члан десетине комисија за суфинансирање медијских пројеката, где су многобројни медији били оштећени а неки чак и поднели тужбе.
Све у свему, одласком овог човека медијска сцена Србије није ништа изгубила, а лист `Време` добио дописника који је у својој вишедеценијској каријери, како многи у шали кажу, написао само текстове за које никад нико није чуо. Нажалост, он је само један део групације која се под паролом борбе против медијског мрака бори уствари само за лични интерес. Надамо се да је ово само почетак одласка екипе која је од 2008. ћутке гледала уништавање медијских кућа и њихов стрмоглави пад, а борећи се каобајаги против медијског мрака ових дана истичу захтеве да се угаси медијско срце Србије, `Политика`, `Новости` и Танјуг.
Надамо се да ће Јеремићевим путем ускоро кренути његови саборци из времена које се неповратило, Динко Грухоњић, Иљир Гаши, Далила Бојовић, Стојан Марковић, Вукашин Обрадовић. Њихов одлазак биће немерљив допринос медијској сцени Србије” – каже се у саопштењу Удружења медија и медијских радника Србије.
Председник Извршног одбора Удружења новинара Србије Петар Јеремић поднео је неопозиву оставку на ту функцију после девет година. Он је у образложењу оставке навео да га професионални и лични планови не везују за Србију и да ће у наредном периоду радити као дописник недељника „Време” из Беча.

ГЗС/УММР

Top