Насловна > Вести > Један клик мења све, представа против насиља на интернету

Један клик мења све, представа против насиља на интернету

Чачак – Канцеларија за младе у Чачку организовала је за ђаке Економске школе Форум театар представу „Један клик мења све“. Представа је настала заједничким креативним радом групе младих из Новог Сада и других места у Војводини у оквиру пројекта „Буди здрав/а – у виртуелном и стварном свету“, који реализују Новосадски хуманитарни центар (НСХЦ) уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Тема представе „Један клик мења све“ је насиље на интернету, проналажење начина за спречавање те појаве и превазилажење последица, представља исечак из реалности живота младих и заснована је на истинитој причи која се десила у једном мањем граду у Србији. Инспирисана је методологијом Позоришта потлачених и Форум театра, што значи да ће публика имати активну улогу и бити позвана да мења ток представе, предлажући и на сцени пробајући решења која могу допринети превазилажењу ове све чешће друштвене појаве, која негативно утиче на ментално здравље младих.

Представа до сада изведена у Зрењанину, Кикинди, Суботици, Новом Саду, Руми, Шапцу, Сомбору, Нишу, Врању, Лесковцу, Београду, Крагујевцу, Пироту и Краљеву.

Приоритетан задатак Канцеларија за младе јесте унапређење квалитета живота младих града Чачка, а њихов здравствени статус је веома важан, изјавио је координатор овог тела, Александар Симоновић. “Због тога, као и због актуелности теме којом се бави форум театар представа Један клик мења све, задовољство ми је што је Чачак један од 18 градова у Србији који има прилику да у оквиру пројекта Буди здрав/а – у виртуелном и стварном свету, буде домаћин представе. Канцеларија за младе се овом приликом захваљује Економској школи Чачак и чачанској Гимназији која је уступила потребна техничка средства, миксету, звучнике и микрофон, и без чије подршке ова активност не би могла бити организована”, истакао је он.

УММР