Ви сте овде
Насловна > News > Етички уредник и еxперт дошао главе Нину, сад јуриша по локалу

Етички уредник и еxперт дошао главе Нину, сад јуриша по локалу

Петар Јеремић и Нино Брајевић, фото: Принтскрин/Танјуг

Нема сумње да за суноврат са позиције државног секретара у Министарству културе и информисања Нино Брајовић може да захвали ономе кога је довео, позиционирао и фигуративно речено поставио на зелену грану, а то је горњомилановачки средњошколац Петар Јеремић.

Етички уредник ГМ Инфо и делилац правде и етике у Савету за штампу није имао части да после највулгарнијих псовки упућених највишим представницима државе Србије поднесе оставку на место у УНС-у. Можда га је у томе подржала чувена председница СУДА ЧАСТИ која зна шта Трамп доручкује, Путин мисли а Вучић смера, Љиљана Смајловић. Али свеједно, Нино Брајовић, који је можда био и најискрени у ,,етичкој“ дружини, није више нигде, а питање је да ли ће му дозволити и да прикупља кирију од закупаца који продају гаће, мајце и чарапе у дому свих новинара, Ресавска 28. Брајовићу се обило о главу оно на шта смо га упозоравали, али није вредело. Еxперт ОЕБСА није успео да усаврши знање веће од средњег, али га красе друге врлине.

Бојан Нешковић из Горњег Милановаца, који са камером диринчи и тезгари да би преживео после растурања локалне телевизије, фото: Приватна архива
Бојан Нешковић из Горњег Милановаца, који са камером диринчи и тезгари да би преживео после растурања локалне телевизије, фото: Приватна архива

Тако, на пример, ових дана са медијем у којем је етички уредник невероватном снагом и инспирацијом јуриша на свог колегу и комшију Бојана Нешковића из Горњег Милановца, који са камером диринчи и тезгари да би преживео после растурања локалне телевизије. Бојан је баш слика и прилика како се елита УНС – а односила према својим колегама чије радно место је збрисано медијским законима и реформама, а у чијем доношењу су УНС-овци итекако учествовали. Да ли им можда смета што су поједини медијски радници уопште у било каквом послу и покрету? Или мисле да само њих неколицина еxперата треба да удељују сиротињи раји, а по својим аршинима?

Није Јеремићу сметало када је медиј (ГМ ИНФО) где је он ЕТИЧКИ уредник, само два месеца након оснивања добио скоро милион динара народног новца, илити дупло више од телевизије у том граду? Није ваљда да се његова ,,врла“ уредница тек сада пробудила и почела бавити истраживачким новинарством, мислећи да ако Бојан нестане из посла, долазе много бољи дани? Зар тај ОЕБСОВ еxперт мисли да је случајно најурен из комисија скоро свих општина западне Србије а УНС, на жалост, због таквих пао на најниже гране?

Ништа на овом свету није случајно, па вероватно ни то. Само су медијски радници схватили да нема среће са таквим типовима, па нисмо чекали да прођемо као Нино.

Удружење медија и медиссјких радника стаје у одбрану сваког свог колеге који се бори да преживи јер на то има право. Много ,,Бојана“ је остало на згариштима опустошених медија широм земље након Обрадовића, Јеремића, Грухоњића, Скрозе, Гашија, Смаиловића и осталих који нас управо изводе из мрака. То више не може проћи.

Удружење медија и медијских радника

Оставите одговор

Top