Ви сте овде
Насловна > News > Горњи Милановац сиромашан локалним медијима, Тв Грм нестао у приватизацији

Горњи Милановац сиромашан локалним медијима, Тв Грм нестао у приватизацији

Горњи Милановац важио је својевремено за привредно али и медијско чудо. Овај град испод Рудника

имао је Дечије новине које су својевремено биле уврштене чак и у наставни програм. Али тај гигант нестао је у таласима суровог капитализма.

Иста судбина задесила је и локалну телевизију Грм која је емитовала програм са неколико предајника за подручје целе општине. Телевизију је купила приватна фирма из Београда а затим је препродата локалном привреднику, власнику грађевинске фирме. Међутим није остала задуго у етру и након гашења изгубила је и фреквенцију. Међу најстаријима су Таковске новине које су у приватизацији постале акционарско друштво.

ДМ радио је први радио и емитовао је програм у оквиру Дечијих новина. Међутим нестао је не дочекавши приватизацију у медијима.

Тренутно функционише Гоги радио чија је програмска орјентација музичке природе са кратким сервисним вестима. Милановчани памте радио Стари Милановац и Имиџ радио а веома кратко функционисао је и Озон радио.

Када су портали у питању недавно је основан ГМ Инфо од групе бивших новинара из медија несталих у приватизацији.

Заменица председника општине Горњи Милановац Јадранка Достанић, фото: ГЗС

Заменица председника општине Горњи Милановац Јадранка Достанић каже да ова локална самоуправа има коректан однос са свим медијима који раде на територији општине, а наравно и шире.

Са друге стране поједини медији сматрају да локална самоуправа недовољно средстава издваја за њих због чега имају опозициони став према локалним властима.

Када су локалне телевизије у питању на територији општине присутне су чачанске телевизије Галаксија 32 и Телемарк. Велики утицај има и Глас западне Србије који са тих простора пласира вести на националне медије и њихов регионални портал који је један од најчитанијих у региону заопадне Србије.

ГЗС

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подржано од стране Министарства

Оставите одговор

Top