Ви сте овде
Насловна > News > Медијски савез: Кукавички чин медијске коалиције

Медијски савез: Кукавички чин медијске коалиције

Медијски савез осуђује одлуку чланица медијске коалиције и Асоцијације медија да се повуку из Радне групе за израду нове медијске стратегије и тај потез оцењује као кукавички чин оних који су најодговорнији за садашњи катастрофални положај новинара и медијских радника у Србији и урушавање новинарства.

Данашњу изјаву Славише Лекића, председника НУНС-а, да су у Радној групи остали „држава и њени сателити“, сматрамо недостојном и позивамо га да у јавном дуелу са било којим нашим представником каже ко је одговаран што је више од хиљаду наших колега остало без посла, што најбољи новинари беру малине по Србији, што су затворени бројни локални медији који су одлично радили свој посао.

Јасно је да медијска коалција уз подршку медијских „експерата“ жели да задржи хаотично стање на медијској сцени коју су сами креирали и која им највише и одговара.

Још једном подсећамо да упорно, али безуспешно, позивамо самопрокламована водећа медијска удружења да новом медијском стратегијом отклоне катастрофалне последице медијских закона, чијем доношењу су кумовали њихови представници. Указивали смо на малверзације у пројектном финансирању, на значај опстанка Тањуга и регионалних и локалних јавних сервиса, успостављање социјалног дијалога.

Истрајаћемо у борби на јачању независних и објектиних медија. Хоћемо да наше колеге раде свој посао, а не да буду сезонски надничари.

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС)
Удружење медија и медијских радника (УММР)
Друштво новинара Војводине (ДНВ)
Синдикат новинара Србије (СИНОС)

Оставите одговор

Top