Ви сте овде
Насловна > News > Ариљски медији на коленима

Ариљски медији на коленима

Општина Ариље покривена је сигналом локалне телевизије Клик која већ 24 године емитује програм .

,,Ми смо на коленима а локална власт веома мало издваја за медије и то се креће у висини од 0,5 посто од буџета. Велики терет су нам дажбине за емисиону технику која нам наплаћује емитовање програма по броју становника. Са друге стране имамо кабловске оператере којима је држава дозволила да избаце све локалне телевизије из система док истовремено емитује стране канале који држави не плаћају никакву накнаду. Дакле наплаћују нам са једне стзране а са друге спречавају да дођемо до гледалаца. То је једно лудило. О СОКОЈ – у да не говорим то је тек прича за себе и са њима морамо сви на суд јер нас месечно коштају 26.000 за емитовање музике. То је умало у висини једне плате, низашта”, каже Милорад Остојић власник локалне телевизије Клик.

Заменик председника општине Ариље Бранко Вукајловић, фото: ГЗС

“На територији општине Ариље постоји телевизија која ради дуже од 20 година и једно време је била јавни сервис, као и радио који су такође учествовали на тендеру али им је понуда била скупља па су скупштински преноси припали телевизији из Ужица. Ти медији су остали без средстава и не знам до када ће издржати да уопште постоје, они су практично пред гашењем”, каже Бранко Вукајловић заменик председника општине.

“Мишљења сам да пројектно финансирање овакво какво је тренутно треба укинути, зна се шта је дужност општине, али и медија који треба да информишу грађане свакодневно о најважнијим догађајима као и сервисним информацијама везаним за ту локалну самоуправу.

Поставља се питање колико су у могућности медији из других градова да редовно ажурирају и информишу Ариљце о њима важним темама због чега морамо изнаћи начин да помогнемо опстанак наших ариљских”, сматра Вукајловић.

ГЗС

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подржано од стране Министарства

Оставите одговор

Top