Ви сте овде
Насловна > News > МСС: Медијске реформе не могу спроводити они који су урушили медије, Петковић право решење

МСС: Медијске реформе не могу спроводити они који су урушили медије, Петковић право решење

др Милана Петковића кандидат МСС за израду нове медијске стратегије

Медијски савез Србије (МСС), кандидовао је др Милана Петковића из Ниша за члана радне групе Министарства културе и информисања за израду нове медијске стратегије.

У заједничком саопштењу МСС, који чине Синдикат новинара Србије, Професионално удружење новинара Србије, Удружење медија и медијских радника и Друштво новинара Војводине, истиче се да је неприхватљиво да у доношењу нове стратегије учествују људи који су били чланови приликом израде претходних.

Њивох пређашњи рад се у пракси показао као катастрофалан, јер су медијске реформе резултирале општим урушавањем медијске сцене Србије, затварањем бројних гласила, а велики број новинара и медијских радника нашао се на улици и ивици егзистенције.

Због тога је, кажу у МСС, неопходно да у раду за израду нове медијске стратегију учествују стручни и некомпромитовани људи који ће дати све од себе да нова стратегија буде у интересу запослених у медијима.

Милан Петковић је председник Извршног одбора Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС) и члан Извршног одбора Синдиката новинара Србије (СИНОС).

По образовању је доктор економских наука и дипломирани машински инжењер. Објављивао је научне и стручне радове у домаћим и страним научним часописима из области економије, медијског права и права конкуренције. Учесник је научних и стручних скупова у земљи и иностранству из области економије и медијског права.

Положио је стручне испит о практичној оспособљености за обављање послова безбедности и здравља на раду и за стечајног управника. Има бројне сертификате, између осталог за „практичне“ вештине у новим медијима. Након едукације добио је сертификат Европске новинарске федерације за управљање медијским и синдикалним пројектима.

Од 2012. године је предавач на високошколским установама у Нишу. Од 1997. године ради у електронским и штампаним медијима. Од 2001. године до 2015. године био је новинар, уредник, заменик главног и одговорног уредника и вд главног и одговорног уредника Нишке телевизије. Био је новинар Радио Ниша, ТВ Глобал и дописник из Ниша Вечерњих новости.

„Сматрамо да је неопходно да нову Медијску стратегију раде најстручнији људи и верујемо да предлажемо управо таквог кандидата који се посебно бави медијским монополима. Др Милан Петковић је на јавним расправама указивао пре доношења медијских закона из 2009. године и 2014. године на могуће штетне последице, поготово за локалне и регионалне медије. Нажалост, његови ставови нису тада уважени, али сматрамо да је сада право време да се и његова аргументација коју подржавају наша удружења чује у Радној групи Министарства културе и информисања за израду Медијске стратегије“, наводи се у саопштењу МСС.

Глас западне Србије

Оставите одговор

Top